Alcatel Idol 5 ile A7'nin tanıtımını gerçekleştirdi

Alcatel bugün IFA 2017'de gerçekleştirdiği lansman ile 2 yeni akıllı cep telefonu modeli Idol 5 ile A7'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Özellikle son dönemlerde akıllı cep telefonu pazarında biraz daha aktif bir hal almayı başaran Alcatel firması, en son Çin merkezli TCL şirketi bünyesi tarafından satın alınmıştı. IFA 2017 fuarı kapsamında boy gösteren şirket, hem bütçe dostu olan hemde performansıyla birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak yeni akılı cep telefonu modellerini tanıttı.

Cihazlardan birisi piyasaya Alcatel Idol 5 ismiyle çıkacakken, bir diğerinin ismiyse A7 olacak. Her iki cep telefonu modelinde de App Cloner isimli bir özellik bulunurken, bu özelik sayesinde tüm sosyal ağ hesaplarını tek bir başlık altından kontrol etme ve oturum açma imkanı sizlere tanımlanıyor.

Alcatel Idol 5 isimli model 5.2 inç genişliğindeli Full HD çözünürlüklü bir dokunmatik panel üzerinde şekillenirken, kalbini ise 3GB kapasitesindeki RAM bellek ile MediaTek MT6753 işlemcisi oluşturuyor. Cihazda dahili depolama alan olarak 16 GB kapasitesindeki bir hard diske yer verilirken, dileyenler bu alanı Micro SD kart yuvası ile arttırabiliyor. Cihazın arka yüzünde 13 MP kamera ve ön yüzünde ise 5 MP kamera yer alırken, gücünü 2800 mAh bataryanın sağladığını da belirtelim.

Bugün itibariyle Avrupa pazarında satışlarına başlanılacak olan Alcatel Idol 5'in fiyat etiketiyse 240 Euro olarak belirlenmiş.

 

Alcatel A7 olarak isimlendirilen modele baktığımızda ise cihaz 5.5 inç genişliğinde olan Full HD çözünürlüklü bir dokunmatik ekran üzerinde şekillenirken, cihaza gücünü 8 çekirdekli MediaTek işlemcisi ile 3 GB kapasitesindeki RAM bellek sağlıyor. Cihazın arka yüzünde 16 MP arka kamera ile ön yüzünde ise 8 MP kamera bulunurken, 32 GB kapasitesindeki dahili depolama alanı MicroSD kart aracılığıyla arttılabiliyor.

4000 mAh kapasitesindeki batarya ile gelen cihazın satışları bugün itibariyle Avrupa'da başlayacakken, fiyat etiketi olarak ise 400 Euro belirlenmiş.

Alcatel tarafından her iki cep telefonu modelinde de parmak okuyucularını cihazların arka yüzünde hemen orta kısma konumlandırdığını söylemeliyiz.

Whatsapp