Alcatel Idol 5 İkinci Defa Geekbench Üzerinde Ortaya Çıktı

Alcatel firması tarafından geliştirilen yeni amiral gemi modeli Alcatel Idol 5 ikinci defa Geekbenc uygulaması üzerinde ortaya çıktı. Cihazın aldığı puanlar da bu sebeple gün yüzüne çıkmış oldu.

Son zamanlarda sıkça sızdırılmaya başlanan telefonlar furyasına katılan Alcatel Idol 5 modeli de ikinci defa Geekbenc uygulaması üzerinde görüntülendi. Daha önce GFXBench gibi farklı uygulamalar üzerinde özellikleri ile ortaya çıkan cihaz bu sefer işlemci performansı ile beraber Geekbenc uygulamasında göründü.

İkinci defa Geekbenc üzerinde ortaya çıkan Alcatel Idol 5 sızdırılan görsele göre 2.21 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 625 işlemciden ve 3GB RAM'den gücünü alıyor. Güncel geekbench test uygulamasından 929 tek çekirdek ve 4410' çok çekirdek puanı almayı başaran telefon sahip olduğu donanımın hakkını veriyor. Şubat ayında ortaya çıkan Alcatel Idol 5 Geekbench puanları yapılan benzer bir testte, tek çekirdek tarafında 824 puan alırken çok çekirdek tarafında ise 3421 puan almıştı.

Geekbench üzerinde ikinci defa sızdırılan Alcatel Idol 5, 1080 x 1920 çözünürlüğe sahip 5.2 inçlik bir ekran, Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ve 12MP çözünürlüğe sahip arka kamera, 8MP çözünürlüğe sahip ön kamera gibi özellikler ile geliyor. Alcatel Idol 5 farklı pazarlarda farklı işlemciler ile beraber piyasaya sunulabilir. Alcatel Idol 5 Asya pazarında MTK 6757 işlemci ile sunulurken Avrupa pazarında Snapdragon 625 işlemci ile pazara sunulabilir.

Ülkemizde de Alcatel markası altında satışlarını sürdüren firmanın yeni amiral gemi modeli Alcatel Idol 5'in ne zaman piyasaya sunulacağı ile ilgili henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Günümüzde amiral gemileri Snapdragon 835 ile piyasaya çıkarken Alcatel tarafında Snapdragon 625 kullanılıyor olması elbette kullanıcıları üzecektir.

Whatsapp