Alcatel Idol 5 GFXBench'te Mediatek Helio P20 İşlemci İle Göründü

Alcatel'in yeni üst seviye akıllı telefonu olması beklenen Idol 5, Mediatek Helio P20 yonga seti ile GFXbench sitesini ziyaret etti.

Bir kaçmakta önce, model numarası 6060 olan bir Alcatel akıllı telefona ait bazı bilgiler internete sızdırılmıştı. Bugün aynı cihaz bazı garip farklılıklarla yeniden gündeme geldi. 

Daha önce gelen bilgilerde, Alcatel 6060 akıllı telefon, Snapdragon 625 Octa-Core yonga seti, 3GB RAM ve Adreno 506 GPU ile sızdırılmıştı. Aynı model numarasına sahip bu yeni cihaz ise Mediatek Helio P20 yonga seti, 2GB RAM ve Mali-T880 GPU'ya sahip görünüyor.

İşlemci ve bellek özellikleri dışında diğer tüm özellikler aynı görünüyor. Bu özellikler arasında 4K video kaydı yeteneğine sahip 12MP arka kamera, 8MP ön kamera ve 1080p full HD çözünürlükte 5.2 inç ekran bulunuyor. Bu arada Idol 5'e ait olduğu düşünülen sızıntılar arasında diğer bir garip farklılıklarla ise iki cihazın da farklı Android sürümü ile çalışıyor olması. 

Snapdragon 625 yonga setine sahip önceki cihaz Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi altında çalışırken listelenmişti, bugün ortaya çıkan cihaz ise Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip. Bu, şirketin Android Nougat işletim sisteminin her iki sürümünü de test ettiğini, Android 7.1.1 sürümü hazır olmazsa cihazı Android 7.0 Nougat sürümü ile piyasaya süreceğini gösteriyor. 

Henüz duyurusu yapılmayan cihazın Alcatel Idol 5 olduğu düşünülüyor ve Mediatek yonga setine sahip modelin uluslararası pazarlarda satışa sunulacağı, Snapdragon 625 versiyonun ise Amerika Birleşik Devletleri pazarı için özel olacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp