Alcatel A5 Led İncelemesi

RGB renkli led arka kapağı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Alcatel A5 Led modelinin incelemesi ile karşınızdayız.

Ülkemizde yaklaşık olarak 1000 lira civarında fiyat etiketi ve 2 yıl garanti ile satışa sunulan Alcatel A5 Led modeli sıra dışı RGB renkli led arka kapağı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bu yazımızda Alcatel A5 Led modelinin incelemesi ile karşınızdayız.

Alcatel A5 Led Özellikleri


  • 5.2 inç boyutunda HD çözünürlükte IPS ekran paneli
  • Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi
  • 1.3GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemci
  • Hafıza kartı ile arttırılabilir 16/32 GB dahili depolama seçeneği
  • 2/3 GB RAM seçeneği
  • Yazılımsal olarak 13 MP çözünürlüğe yükseltilmiş çift tonlu çift led flaşa sahip arka kamera
  • Yazılımsal olarak 8 MP çözünürlüğe yükseltilmiş led flaşlı ön kamera
  • MicroUSB 2.0 girişi
  • 2800 mAh kapasiteli pil

Kutu İçeriği


Alcatel A5 Led modelinin kut içeriğinde bir adet 1 Amper değerimde şarj aleti,  1 adet MicroUSB 2.0 bağlantı kablosu, 1 adet kulaklık ve 1 adet RGB led arka aydınlatmaya sahip arka kapak çıkıyor.  Cihazın kutusundan çıkan kulaklık Alcatel A3 modelinde bulunan kulaklık ile aynı gibi görünüyor. Kulaklık yine pek kaliteli değil. Bu sebeple kendi kulaklığınız varsa cihazda onu kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Tasarım


Tasarım noktasında 5.2 inç ekrana sahip olan Alcatel A5 Led modeli plastik arka kapak ile beraber geliyor. Cihazın ön tarafında ne yazık ki Gorilla Glass ekran koruması bulunmuyor. Başka bir marka ekran koruması var mı yok mu bu konuda bilgi edinemedim. Ekran kasa oranı %70 olan cihazı tek elinizle rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Ekran


Alcatel A5 Led 5.2 inç büyüklüğünde 720p yani HD çözünürlükte bir IPS LCD ekran paneli ile birlikte geliyor. Bu ekran 268 ppi değeri sunuyor. Bu değer biraz düşük kalıyor diyebiliriz. Cihaz %70 civarında bir ekran kasa oranı sunuyor. Günümüz cihazlarına kıyasla düşük gibi görünse de sınırda bir değer diyebiliriz. Açıkçası firmanın bu modelinde en azından Full HD ekran paneli kullanması daha doğru bir tercih olurdu. Gün ışığında ortalamanın biraz altında maksimum ekran parlaklığı sunan cihaz yine de okunaklı bir yapıya sahip. Ekranda ne yazık ki Gorilla Glass ekran koruması yok.

Performans


Alcatel A5 Led içerisinde barındırdığı Mediatek yapımı 1.3GHz hızında çalışan 8 çekirdekli MT6753 işlemcisi ile günlük hayatta oyun dahil bir çok işlemi hızlı bir şekilde yerine getirecektir. Fakat bu işlemci 1-2 sene öncesinin işlemcisi olduğu için günümüz koşullarında biraz eski kalıyor diyebilirim. Yaptığım sentetik testlerde Alcatel A5 AnTuTu Benchmark uygulamasında 36.500 civarında bir puan aldı. Alcatel A5 Geekbench 4 Benchmark uygulamasında ise tek çekirdekte 850 puan alırken çok çekirdekte 2400 civarında bir puan almayı başardı. Bu puanlar cihazın içerisinde bulunan MT6763 işlemcisi için normal diyebiliriz. İçerisinde bulunan Mali T720-MP3 grafik birimi orta seviye grafiklere sahip mobil oyunlarda  ortalama bir performans sergileyecektir. Markette yer alan bütün oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Bazı oyunlarda grafik kalitesini orta seviyeye getirmeniz gerekebilir.

Kamera


Cihazın arka tarafında çift tonlu çift led flaşa sahip donanımsal olarak 8 MP çözünürlüğe sahip bir kamera bulunuyor. Ön tarafta ise yine led flaş desteğine sahip donanımsal olarak 5 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Alcatel firması Alcatel A5 Led modelinde bir alt seviye olan Alcatel A3 modelinde olduğu gibi yazılımsal olarak kameraların çözünürlüğünü arttırmış. Yani Alcatel A5 Led modeli yazılımsal olarak 13 MP çözünürlüğünde arka kamera ve 8 MP çözünürlüğünde ön kamera ile beraber geliyor. Arka kamera gündüz iyi ışık altında ortalama fotoğraflar çekebiliyor. Fakat oda içerisinde veya ışığın biraz düşmeye başladığı noktalarda kumlanma artıyor bu sebeple fotoğraflar daha kötü çıkıyor. Ön kamera ise günü kurtaracak cinsten diyebiliriz. Çok net olmasa da sosyal medya da fotoğraf paylaşmak için bir hayli yeterli bir kaliteye sahip.

Pil Performansı


Cihazı uzun süre test edemediğim için pil konusunda net bir şeyler söyleyemiyorum fakat cihazın içerisinde 2.800 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. İçerisinde yer alan MT6753 eski nesil bir işlemci olsa da 1.3GHz frekans hızına sahip olduğu için iyi bir pil performansı sunacaktır. Ekran çözünürlüğü HD olduğu için pile olumlu katkı sağlayacaktır. RGB led aydınlatmalı arka kapağı taktığınız zaman piliniz bir miktar daha az gitmeye başlayacaktır. RGB led arka kapak pilden güç aldığı için bir miktar şarj tüketimi yapacaktır. Günlük karışık kullanımda 5-6 saat civarında bir ekran süresini rahatlıkla Alcatel A5 Led ile alabilirsiniz.

Yazılım


Yazılım tarafında Alcatel A5 Led modelinde firma tarafından özelleştirilen bir arayüz bulunuyor. İçerisinde firmanın kendi geliştirdiği müzik çalar, kamera ve led arka kapağı düzenleme uygulaması gibi farklı uygulamalar bulunuyor. Cihaz bir çok akıllı telefon üreticisinin aksine bir hayli az uygulama ile geliyor. Buda cihazın arayüzünün hızlı ve akıcı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Yazılım normal saf Android tarzında sunuluyor. Kullanması son derece kolay ve sade bir arayüz. İçerisinde normal uygulamaların yanı sıra RGB led arka kapağı yönetebileceğiniz Light Show adında bir uygulama daha bulunuyor. Bu uygulama ile RGB arka kapağı takarak ayarlarını değiştirebiliyorsunuz ve kendi zevkinize göre yanmasını sağlayabiliyorsunuz. RGB arka kapak bildirimler, müzikler ve içerisinde yer alan farklı efektler ile birlikte yanabiliyor.

Ses Performansı


Cihazın alt tarafında yer alan mono hoparlör ortalama bir ses performansı sunuyor. Cihazın kendi ekolayzır ayarlarını değiştirerek hoparlör sesinde bir miktar iyileştirme yapabiliyorsunuz. Kulaklık tarafında daha önce dediğim gibi kutu içerisinden çıkan kulaklık yerine kendi kulaklığınızı kullanmanız ve kendi kulak zevkinize göre ekolayzır ayarı yapmanız daha iyi olacaktır. Çok yüksek ses çıkışı sağlayamasa da ekolayzır ve kaliteli bir kulaklık ile iyi bir ses çıkışı verebiliyor. Onun haricinde günlük kullanımda gayet tatminkar bir kulaklık ve hoparlör ses gücü olduğunu söyleyebilirim.

Whatsapp