Aksiyon Kamerasına Sahip Motorola One Action Duyuruldu

Aksiyon kamera özelliği ile beraber duyurulan ilgi çeken Motorola One Action sahip olduğu donanımın yanı sıra Android One programı sayesinde yazılım tarafında da en iyisini sunuyor.

Aksiyon kameraları günümüzde popülerliğini koruyan teknolojik ürünler arasında yer alıyor. Özellikle hızlı geçişlerin yaşandığı aksiyon dolu sahnelerin çekimlerinde kullanılan bu kameralar birçok kişinin ilgisini çekiyor.

Lenovo'nun sahibi olduğu Motorola bu konuda ilgi çekebilecek bir hamle yaparak One Action adında üzerinde aksiyon kamerası yer alan yeni bir akıllı telefonunu duyurdu. Yaklaşık 117 derece geniş açı desteği sunan ve FHD çözünürlükte 60 fps video kaydı alabilen bir kamera ile birlikte gelen telefon bu sayede aksiyonun bol olduğu sahnelerde gayet iyi işler çıkarabiliyor.

İlginç bir şekilde telefon dikey tutulduğunda kameranın yatay video kaydedecek şekilde ayarlandığı görülüyor. Bu kamera fotoğraf çekmek için kullanılmıyor sadece video kayıtlarında aktif oluyor. Diğer taraftan telefonda fotoğraf çekimleri için 12 MP çözünürlüğünde 4K video kaydı da alabilen bir kamera sensörü kullanılıyor. Ayrıca 5 MP çözünürlüğünde yardımcı bir kameranın da telefonda yer aldığını belirtmemiz gerekiyor.

Ön tarafta 6.3 inç boyutunda  21: 9 orana sahip FHD + çözünürlüğünde IPS LCD ekran yer alan telefonda ayrıca ekrana gömülü 12 MP çözünürlüğünde bir kameranın da yer aldığını söyleyebiliriz.

Resmi olarak yüksek derecede su ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olmayan Motorola One Action kullanıcılara yağmurlu havalarda suya dayanıklılık özelliği sunuyor. Bunun haricinde telefonu suya sokmamanız gerekiyor.

Motorola One Action kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile birlikte çıkıyor. Exynos 9609 işlemcisi ile gelen telefonda çift sim kart ve hafıza kartı desteği de yer alıyor.

Yazılımsal olarak Dolby Atmos desteği sunan cihazda 3500 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. 16 Ağustos tarihinden itibaren birçok pazarda satışa çıkacak olan telefonun Türkiye pazarında satışa çıkıp çıkmayacağını şimdilik bilmiyoruz.

Whatsapp