Akıllı telefonları daha hızlı şarj etmek için tavsiyeler

Akıllı telefonlarınızı çok daha hızlı şarj etmek isteyebilirisiniz. Saatlerce priz başında beklemek yerine telefonlarınızı daha hızlı şarj etmek adına izleyeceğiniz adımlar bu makalemizde.

Akıllı cep telefonları hayatımızda oldukça önemli bir yer edinirken, bu cihazlar sadece sunduğu üstün performansla değil şarj süreleriyle de adından söz ettirir oluyor. Telefonlarınızın şarj performansının uzun süreli olmasına nazaran, telefonunuzun çok daha hızlı bir şekilde şarj edilebilmesi de önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Telefonunuzu çok daha hızlı şarj edebilmek için ilk olarak kapalı moda yada uçak moduna almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü telefonlar uçak modu yada kapalı olduğunda neredeyse hiç şarj harcamamaktadır. Buda bir yandan telefonunuzun şarj olup, diğer yandan ise şarjınızın boşalmasını engelleyecektir. Bu yöntemle birlikte 1 saatte şarj olan herhangi bir cihazı, ortalama 45 dakika içerisinde şarj edebilirsiniz.

Yeni sürümü içeren Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarınızda Ayarlar sekmesinden geliştirici seçeneklerini ziyaret edip ardından ise buradan USB yapılandırması ayarlarını ziyaret edebilirsiniz. Bu kısımdan şarjı seçip ardından cihazınızın yüzde 10 oranında daha hızlı şarj olmasını sağlayabiliyorsunuz.

Telefonlarınızı direk prize bağlayıp şarj edin


 Akıllı cep telefonlarınızı bilgisayar yada diğer ürünler üzerinden değilde direk orijinal şarj aleti yardımıyla priz üzerinden şarj etmek çok daha sağlıklı sonuçları ortaya koymaktadır. Dolasıyla hem şarj aletinizin orijinal olmasına hemde USB kablosuyla cihazınızı şarj etmemeye özen göstermeniz şarj süresini daha üst seviyeye çıkaracaktır.

Hızlı şarj özellikli powerbankler tercih edilebilir


 Dilerseniz hızlı şarj özelliği bulunan powerbankler ile birlikte telefonlarınızı çok daha hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Powerbank alırken dikkat etmeniz gereken en önemli etmenlerden biri depoladığı güçken, diğeri ise cihazınızı ne kadar hızlı şark edip etmediği olabilir. Hızlı şarj özelliği kimi kesimlere göre telefonunuzun bataryasını olumsuz olarak etkileyebilecekken, kimi kesimlerde bu durumun sanıldığı gibi olumsuz bir etkisi olmadığını söylemektedir.

Whatsapp