AdBlock ve AdBlock Plus Microsoft Edge Eklentileri, Windows Store'da Yayınlandı

Microsoft Edge tarayıcının eklenti desteği kazanmasıyla birlikte üçüncü parti eklentiler hızla mağazaya gelmeye başladı.

Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update için yaptığı geliştirmeleri Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcıların test etmesine imkan tanıyor. Windows 10'un varsayılan tarayıcısı olarak kullanıma sunulan Microsoft Edge tarayıcı da bu kapsamda geliştiriliyor ve yeni özellikler Windows Insider kullanıcıları tarafından test ediliyor. 

Microsoft son olarak Microsoft Edge tarayıcı için eklenti desteğini test etmiş ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 10 Insider Preview Yapı 14342 sürümü ile birlikte de  eklentiler Windows Store uygulama mağazası üzerinden kullanılabilir duruma gelmişti. Microsoft'un yayınladığı One Note Web Clipper,  Microsoft Translator gibi eklentilerin yanı da üçüncü parti geliştiricilerden eklentiler de Windows Store'da yerini almaya başladı. 

Bu eklentilerin başında ise kullanıcıların web üzerinde Gezinme sırasında internet sayfalarındaki reklamları engelleyen Adblock ve AdBlock Plus eklentileri geliyor.  Kullanıcılar bu eklentileri Windows 10 yüklü bilgisayar veya tabletlerine kurarak web sitelerini tamamen reklamsız olarak gezebiliyor. Fakat tekrar hatırlatmamız gerekirse,  bu iki eklenti ve diğer eklentileri kurabilmek için bilgisayarınızda Windows 10 Insider Preview sürümünün en son güncellemesi yüklü olması gerekiyor. 

Adblock ve AdBlock Plus isimleri benzer olsa da her ikisi de iki ayrı şirket tarafından sunuluyor. Bu noktada bu iki eklentinin birbirleri ile karıştırılması gerektiğini hatırlatalım.  Microsoft Edge eklenti desteğinin de dahil olduğu yeni özellikleri içeren Windows 10 Anniversary Update,  tüm Windows 10 kullanıcılarının için Temmuz ayında yayınlanacak. Adblock ve AdBlock Plus eklentilerini aşağıdaki Windows Store bağlantılarını kullanarak indirebilirsiniz. 

Whatsapp