Acısız Ağrısız İmplant Diş Tedavisi

Günümüzde daha da ilerleyen bir yöntem olan dikişsiz implant sayesinde yumuşak doku hasarı olmadan kolaylıkla iyileşebilir ve günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. İşte detaylar...

Günümüzün şekillenen teknolojisi sayesinden ağrısız ve acısız implant diş tedavisi yapılabilmektedir. Teknik ekipmanları yeterliliği ile başarı oranı ve kalite oranı oldukça yüksek bir tedavidir. Yapay diş kökü olarak adlandırılan bu uygulama, gerçeğini aramayan dişlere sahip olmanızı sağlamaktadır. Operasyondan sonra yaklaşık 2-3 ay sonra çene kemiğine tamamen tutunan implant, artık hastalara hem işlevsel hem de estetik bir diş sunuyor. Uzun ömürlü ve sorunsuz kullanılmak için titanyumdan yapılan bu vidalar, ufak bir cerrahi işlemle yapılabilmektedir.

Günümüzde daha da ilerleyen bir yöntem olan dikişsiz implant sayesinde yumuşak doku hasarı olmadan kolaylıkla iyileşebilir ve günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Bunun uygun olup olmadığını doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Kendi dişlerinizin görüntüsünde hatta daha kaliteli bir protez sunan Türkiye implant diş tedavisi, sizi hayatınızda yeni bir döneme sokacaktır. Kemikle kaynaşma yeteneği bulunan titanyum madde, kalıcı olarak sabit durur ve uzun yıllar geçse de hiçbir sorun yaşatmaz. Eğer diş kaybını yeni yaşadıysanız, fazla zaman kaybetmeden Türkiye implant diş hastanesi güvenilir olarak tedavini yaptırmanızı önermekteyiz. Zaman içinde bu bölgede kemik erimesi yaşanacağı gibi diş eti yaralanmaları ve acıya sebebiyet verebilir.

Estetik İmplant Tedavisi 

Geçmişte daha çok porselen ve zirkonyum kaplamalar tercih edilse de araştırmalara göre implant tedavisi daha başarılı ve faydalı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle gülüş estetiği problemi yaşayanlar da bu tedaviye yönelmişlerdir. Kaplama tedavisi hâlihazırda insanların istediklerini verebilse de uzun vadede pek iyi olmuyor. Çünkü dişleri tıraşlama yöntemiyle yapıldığı için ilerleyen zamanlarda dişlerin çürümesine ve kayba sebebiyet verebiliyor. Titanyumdan yapılması nedeniyle yıllarca kullanılsa dahi implantların aşınma yapmadığı kanıtlanmıştır. Ayrıca metal tadı, renk değişmesi ve herhangi bir zararı da bulunamamıştır. 

İmplant tedavi sürecinin hızlı ve kaliteli geçmesi için öncelikle hastalardan röntgen ve gerekirse çene yapısını çıkartmak için tomografi istenmektedir. Bu sayede çeneye yerleştirilecek implant daha uygun boyutlarda üretilerek, tam oturması sağlanmaktadır. Her diş için özel hazırlık yapılmaktadır. Güvenilir operasyonlardan birisi olduğu için diğer dişlere müdahale olmamaktadır. Oldukça gelişmiş bir tedavi olduğu için ister tek diş ister birden fazla diş kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu sayede hasta hasret kaldığı estetik gülüşlere ve yiyeceklere daha hızlı bir şekilde kavuşabilmektedir.

İmplant Her İnsanda Başarılı Sonuç Verir Mi? 

Kesinlikle söyleyebiliriz ki eğer kemik erimesi, doğuştan gelen bir hastalık veya bir başka sorun bulunmadığı takdir de bir veya birden fazla implant tedavisi her hastaya uygulanabilmektedir. İmplant üzerine yerleştirilen özel protezler, size özel tasarlanmaktadır. Yani demek oluyor ki diğer dişlerinizden örnek alınarak, benzer özelliklere sahip yapay bir diş oluşturulmaktadır. Bu sayede güldüğünüzde hiç belli olmayan bir yapay dişe sahip olabilirsiniz. Tabi ki yinede hastaların 18 yaşını geçmesi beklenmektedir. Çünkü bu yaşın altındakiler hem kemik hem de sistemsel gelişimini sürdürmektedir.

Gelişim devam ederken çene kemikleri sürekli genişlemektedir. İmplant diş fiyatları Türkiye yapılsa bile ilerleyen zamanlarda tekrar edilme durumlarıyla karşılaşılabilir. Bazen de implanttan önce ek tedaviler yapılması gerekebilir. Kemik dokusunun yeterli olmadığı durumlarda takviye doku eklemesi yapılabilir. Bu da tedavi süresini biraz uzatabilir. Fakat yine de diğerlerine göre daha başarılı ve kesin sonuç elde edilmektedir. Ağız için mikroplar, yediğimiz yiyeceklerin artıkları, asitli içecekler, soğuk ve sıcak gıdalardan sürekli tüketildiği için implant tedavisi sonrası bunlara dikkat edilmelidir. Mümkünse tedaviyi zora sokacak şeyler kısıtlanmalıdır. Bunların başında sigara ve alkol gelmektedir. Detaylı bilgi ve fiyatlar hakkında bize ulaşabilirsiniz.

İmplant diş tedavisi ile ilgili 10 Soru 10 Cevap 

1+İmplantlar lazer kullanılarak yapılabilir mi?

1-Lazerin oral implantolojide kullanım alanı yumuşak dokuyla kısıtlıdır.

2+İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

2-Çekilmiş dişlerin olduğu kemik bölgelerinde zamanla kullanılmama atrofisine bağlı olarak kemik erimeleri gözlenir. Buna bağlı olarak yüz profilinde bir takım olumsuz değişiklikler olur. İmplantların yerleştirildiği bölgelerde kemik erimesi önlenmiş olur.

3+Eksik her diş için bir implant gerekir mi?

3-Eksik dişiniz birden fazla ise implant uygulanacak bölgeye bağlı olarak tek bir implant iki veya üç diş yerine hizmet verebilir.

4+Sigara kullanmam implant uygulanmasına bir engel mi?

4-Sigara kullanımı implant yapımına herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Ancak; yoğun sigara kullanımı implantın ömrüne ciddi manada etki etmektedir. Kemik kanlanmasını azalttığı için kemik de ve dişetinde çekilmelere sebebiyet verebilmektedir. Uygulama yapıacak hasta bu konularda uyarılır. Hiç sigara kullanmayan bir hasta daha avantajlıdır.

5+İmplant ağrılı bir işlem midir?

5-İmplant uygulanacak bölge lokal anesteziklerle uyuşturulacağı için ağrı duyulmaz. Operasyondan sonra hastamızın buz uygulaması ve doktorunu verdiği ilaçları doğru bir şekilde kullanması ağrısının olmasını engelleyecektir.

6+İmplant tedavisi her yaşta yapılabilir mi?

6-Büyüme ve gelişimini tamamlayan 18 yaş üstü her hastaya implant uygulanabilir.

7+Bir dişle implant köprü olarak bağlanabilir mi?

7-İmplantaların dişle bağlanması tercih edilen bir yöntem değildir. Dişe bir yük geldiğinde dişler esneyebilmektedir. Ancak; implant kemikle tamamen bütünleşmiş durumda olduğu için esnemesi mümkün değildir.

8+Ağzımda hiç diş yok. Kullandığım hareketli protezlerden memnun değilim. En az kaç implantla sabit protez yapılabilir?

8-Üst çenede 6-8, alt çenede 6-7, toplam 12-15 implantla yapılabilir. Ama İmplant sayısı arttığında başarı şansı daha da artmaktadır.

9+Neden dişlerimi kestirmemeliyim?

9-Sağlam dişlere zarar vermek, o dişlerin ömrünü azaltır. Dişler kesilip küçültüldüğü için ağrı ya da hassasiyet ihtimali vardır. Dişler küçültüldüğü için çürüklere karşı dişler daha savunmasız hale gelir.

10+Diş sıkmam var implant yapılabilir mi?

10-Diş sıkma implanta bir engel değildir. Diş sıkmanın implanttan bağımsız olarak tedavi edilmesi gereklidir. İmplant yapıldıktan sonra gece plağı kullanımı implantınıza gelecek yüksek kuvvetleri engelleyecektir.

İletişim ve Randevu için : +905323200877

-Advertorial

Whatsapp