ABD'li Operatörlerden Huawei Yasağına Tepki

ABD'li yerel gsm operatörlei, Huawei yasağının gereksiz ve anlamsız olduğunu belirtiyor.

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Amerikan teknoloji ğrpnlerlnş kullanılmasının yasaklanmasını ardından, ABD Başkanı Trump, Amerika Ticaret Ofisi aracılığı ile şirkete geçici bir süre için ticaret izni vermişti. Bu sayede, Huawei’nin, bu geçiş sürecinde büyük olasılıkla Huawei ve ZTE ürünlerine bağlı olan küçük yerel operatörlere hizmet sunmasına olanak sağlanacak.

Şimdi, Birleşik Devletler'deki küçük telekom operatörleri, Çin merkezli şirkete uygulanan yasağa tepki gösterdiler. Bununla birlikte yasağın sadece gereksiz olmakla birlikte uygulamasının zor ve yatırım maliyetinin de yüksek olacağını da belirttiler. 

ABD'li küçük bir telekom operatörü olan Niemont CEO'su Mike Kirgo, çekirdek ağ donanımının % 70'inden fazlasının Huawei tarafından sağlandını doğruladı ve bu yüzden bu ekipmanın değiştirilmesi, küçük telekom operatörlerinin finansmanını zora sokacak ve şebeke servisleri büyük ölçüde etkilenecektir dedi. Kirgo, Ticaret Departmanı'nın iddialarının boşa çıktığını ve yasağın tamamen anlamsız olduğunu savundu. 

Mike Kirgo açıklamalarında, hiçbir aklı başında kişi / kurumun, ağı kapatmak için kamu güvenliğini bahane edemeyeceğini söylüyor. Örneğin, eğer bir uçağın iki motoru varsa ve motorlardan birini 30.000 fit (9144 metre) yükseklikte değiştirmek istiyorsanız, bu iyi bir fikir değildir.

 Amerikan Kırsal Kablosuz Operatörler Birliği'nin genel sekreteri Carrie Bennett, aynı zamanda birçok kırsal telekom operatörünün Huawei cihazlarına büyük ölçüde bağımlı olduğunu ve bu şirketlerin geçiş yapmasının bir servete malolabileceğini ve bunun 7 yıl kadar sürebileceğini söyledi.

Whatsapp