ABD'de, en çok tercih edilen Android'li telefon: Galaxy S5

ABD'lerinde gerçekleştirilen bir araştırma raporuna göre, ülke sınırlarından en çok tercih edilen Android'li cihazların hangileri olduğu tespit edildi. Liderlik koltuğunda Galaxy S5 yer alıyor.

Android işletim sistemi dünyasının eli en güçlü ismi olarak karşımıza çıkan Samsung firması, akıllı cep telefonu pazarında satış anlamında yaşanan düşüşlere rağmen yeni başarıların altına imza atmayı başarıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre en çok tercih edilen Android işletim sistemli cihazın Galaxy S5 olduğu açıklandı.


Raporun devamında Galaxy S5'in ABD'deki Android cihazları arasında %15.6'lık bir pazar payı ile en çok tercih edilen model olduğu, %11.5 ile Galaxy S7'nin bunun takip ettiği ve Galaxy S6 modelinin ise %11.4 oranında kullanıldığı açıklandı. Bu üçlüyü Samsung'un en şık tasarımlı telefonlarından birisi olan Galaxy S7 Edge modeli ise %5.58'lik bir pay ile takip etti.


Geçtiğimiz yıl Samsung kullanıcılarının ülke genelinde %28'inin yeni bir cihaz aldığı belirtilen raporda, bu oranın yarısından fazlasının tekrar Samsung markalı olan Galaxy S7 ie S7 Edge modellerini tercih ettiği açıklandı. Firmanın Galaxy S8 ile olmasa da, Note 8 ve ardından üretmesi beklenilen S9 ile Note 9 ardından piyasada önemli bir egemenlik elde etmesi ve Apple'ı geride bırakması bekleniliyor.

2017 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği satış rakamlarıyla birlikte dünyanın en çok satanı olmayı başaran Samsung'un, yüzü gelecekte daha fazla gülecek gibi duruyor.

Whatsapp