ABD Yasağı Nedeniyle ZTE'nin 3,1 Milyar Dolar Kaybedeceği Tahmin Ediliyor

ZTE'nin İran'a ambargoyu engellemesi sonucu verilen 7 yıllık ticaret yasağının ardından ZTE'nin 3,1 Milyar Dolar zarar edeceği iddia ediliyor.

En son haberleri takip ediyorsanız, ZTE'nin Amerika Birleşik Devletleri şirketlerinden yedi yol boyunca ürün alması ve Ticaret yapmasının yasaklanmasını ardından, bugün gelen haberler şirkete can suyu oldu. 

ABD hükümetinin aldığı bu karar sonrası şirket, ana faaliyetlerini durdurma kararı almak zorunda kalmış ve çok büyük zarar etme riski ile karşı karşıya gelmişti. Bloomberg'den gelen yeni haberler, ZTE'nin söz konusu ticaret yasağı nedeni ile uğrayacağı zararlar hakkında daha spesifik rakamlar ortaya koymaya başladı. 

Bloomberg'in bugün yayına giren bir haberine göre ZTE, bir,anlaşmaya varıncaya kadar 3.1 milyar dolarlık bir gelir kaybı ile karşı karşıya gelecek. Ve bu kayıp, anlaşma yürürlüğe giren kadar da artmaya devam edecek. 

ABD ve Çin hükümetinin arasında, bugün ZTE Konusunda bir anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. ZTE de anlaşmanın hemen ardından yaptığı açıklamada, bir kaç saat içinde yeniden operasyonel hale geleceğini belirtmişti. 

Whatsapp