ABD pazarında ilk çeyrekte en çok satan akıllı telefon hangisi?

Dünyanın en büyük pazarlarından ABD'de Samsung ipleri eline aldı.

Samsung, akıllı telefon pazarında lider durumunu sürdürürken, 2015'de zirvede yer alırken, 2016 ilk çeyrek sonuçlarına göre de açık ara liderliğini sürdürdü. Firma açıklamalara göre bu sene ilk çeyrekte 81 milyon civarında akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Samsung'un en büyük rakibi olan Apple ise geçtiğimiz seneye oranla satış rakamları düşüş gösterdi. Tarihinde ilk kez satışları düşen firma, Mart ayı sonunda iPhone SE adındaki yeni bir akıllı telefon modelinin de duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu yeni cihaz 2016 ikinci çeyrekte firmanın satışlarında etkili olacak.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde gelen önemli bir bilgi de Samsung'un dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından olan Amerika Birleşik Devletleri'nde 2016 ilk çeyrekte Apple'dan liderliği aldığı yönündeydi.

Pazar araştırma şirketi Kantar World Panel tarafından sunulan bilgilere göre 2016 ilk çeyrekte Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge akıllı telefon Amerika Birleşik Devletleri pazarında %5.8 pazar payı ile lider durumda yer aldı.

Ayrıca şunu da belirtelim. Samsung'un bu yeni amiral gemisi ve phablt modeli ABD pazarında 11 Mart ile birlikte satışa sunulmuştu ve her ne kadar dönem 3 aylık olsa da bu süre içerisinde sadece 20 gün satışta olduğunu da ekleyelim. Samsung, 18 Mart tarihinde önce cihazlarını satın alanlara ayrıca ücretsiz Samsung Gear VR, sanal gerçeklik gözlüğünü de vermişti.

Samsung'un bir önceki cihazın Galaxy S6 / S6 edge ile kıyasalayacak olursak eğer, gerçiğimiz sene aynı dönemde ABD'de bu cihazlar %3.2 oranında satmıştı.  

Whatsapp