ABD, Huawei'nin Ürün Alımına Tekrar İzin Verildiğini Açıkladı

Yapılan G20 zirvesinin ardından ABD başkanı Trump yaptığı açıklamada Huawei'nin tekrardan ABD ürünlerini kullanmasına izin verileceğini belirtti.

Geçtiğimiz ayın başlarında Google, yaptığı bir açıklama ile ABD tarafından verilen kararlar doğrultusunda Huawei ile olan ticari ilişkilerini askıya aldığını duyurmuştu. Bu haberin ardından kendi işletim sistemini cihazlarına yükleyerek satabileceğini açıklayan şirket ciddi bir şekilde zarar etmesine rağmen satışlarına devam edeceğini belirtmişti.

Bugün ise gelen yeni bilgilere göre aradan geçen zamanın ardından ABD geri adım atarak Huawei'nin mevcut yasağını kaldıracak gibi görünüyor. Yapılan G20 zirvesinde, ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşmeler sonrasında ABD şirketlerinin ürünlerinin Huawei tarafından kullanılabileceği açıklandı.

ABD ile Çin arasında yapılacak olan ticaret anlaşmasının sonucunda Huawei'nin gelirlerine darbe vuran bu yaptırımların ortadan tamamen kaldırılacağı düşünülüyor. Elbette önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili daha somut bilgiler göreceğimizi düşünüyoruz.

Bütün bu engellemelerin ardında Çinli şirket yaptığı bir açıklama ile birçok Huawei ve Honor marka akıllı telefon modeli için Android Q güncellemesinin verileceğini belirtmişti. Her ihtimale karşı kapalı kapılar ardında kendi işletim sistemini geliştiren Çinli şirketin olası bir Google darbesinden sonra kendi işletim sistemi ile yoluna devam etmesi bekleniyor.

Whatsapp