8-15 Mayıs Teknoloji Dünyasındaki Gelişmeler

Geçtiğimiz bir hafta boyunca teknoloji dünyasındaki öne çıkan gelişmeleri sözler için bir araya getirdik.

Yeni tasarımımızla birlikte sizlere daha iyi hizmet vermeye çalışırken, bizi sürekli takip edenlerle birlikte hafta boyunca bazı haberlerimizi kaçıran okurlarımız için haftanın genel bir değerlendirmesini yaptığımız yeni bir haftalık bülten yazısı ile yeniden birlikteyiz.  Geride bıraktığımız yılın 19. Haftası teknoloji dünyası için çok büyük gelişmelere sahne olmadı. Fakat yine de akıllı telefon cephesinde üreticiler, sürekli tüketicilerin ilgisini çekecek yeni modellere ve yazılım güncellemelerine imza atmaya devam ediyor. 

Microsoft'un telefon, tablet ve bilgisayar  platformlarını bir araya getirdiği Windows 10 işletim sistemi bu haftanın da en çok ilgi gören haberleri arasında yer almayı başardı. Haftanın en çok ilgi gören haberleri arasındaki sürpriz isim ise Motorola Moto modelleri ile Lenovo oldu.  Çin merkezli firmanın tanıtmaya hazırlandığı Moto X ve Moto G 2016 modelleri ilgi görmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftanın ilgi gören haberleri arasında,  henüz lehinde yerleşik olmasa da Çin merkezli üretici Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu Mi Max hakkındaki haberler oldu. Tayvanlı üretici HTC ise HTC 10 ve yeni duyurusu yapılan HTC Desire 628 modelleri hakkındaki haberlerle gündemdeki yerini aldı. Akıllı telefon pazarının lideri Samsung da hem yeni Galaxy C serisi hem de Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge hakkındaki haberlerle gündemde yer almaya devam etti. 

Windows 10


 

Microsoft, geçtiğimiz hafta boyunca Windows 10 haberleri ile gündemde kalmayı başardı. Redmond merkezli şirket, yayınladığı Windows 10 Insider Preview sürümleri ile haberlerimize konu olurken, yaz aylarında yayınlanması beklenen Windows 10 Anniversary Update (Redstone Güncellemesi) hakkında ortaya çıkan bilgiler de okurlarımızın ilgisini gördü.

Microsoft, Önerilen Uygulamalar Özelliğinde Değişikliğe Gidiyor

Microsoft'un Windows 10 güncellemesi ile başladığı önerilen uygulamalar artık Başlat Menüsünde yer alacak.

Windows 10,  şimdiye kadar ki en iyi Windows işletim sistemi olarak kabul ediliyor. Fakat ne var ki her işletim sisteminde olduğu gibi  Windows 10 işletim sisteminin de sevilen ve sevilmeyen yönleri var. Windows 10 kullanıcılarının ikiye ayrıldığı bir özellik ise Önerilen Uygulamalar özelliği oldu. Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi)  ile önerilen uygulamalar özelliğinde de değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 

Windows 10 Mobile Redstone Güncellemesi 512MB RAM ve 4GB Depolama Alanı için Desteklenmeyecek

Windows 10 Mobile Redstone için sistem gereksinimleri listesini güncelleyen Microsoft, 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanını sistem dışında bıraktı.

Microsoft,  Windows Phone platformu ile düşük konfigürasyona sahip akıllı telefonlarda da iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı başarmıştı. Gelişen teknoloji ile birlikte sistem gereksinimleri de artarken Microsoft,  Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi için sistem gereksinimleri sayfasında bazı değişiklikler yaptı. 

Windows 10 PC için Yapı 14342 Sürümünün Önlenmesi Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 bilgisayar ve tabletler için yeniden bir Windows Insider Preview sürümünü Fast Ring için yayınladı.

Microsoft, Windows Insider programı çerçevesinde yeni önizleme sürümlerini yayınlamaya devam ediyor. Yaz aylarında kullanıma sunulması planlanan Windows 10 Anniversary Update (Redstone) güncellemesi için yapılan geliştirmelerin test edildiği Windows 10 Insider Preview Yapı 14342 sürümü, Windows Insider Fast Ring (Hızlı Halka)  kullanıcıları için yayınlandı. 

Motorola Moto 2016


 Lenovo, Motorola markasını Google'dan satın aldıktan sonra Moto ailesi altında dikkat çeken modellere imza atmaya devam ediyor.Önümüzdeki günlerde 2016 model Moto serisini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanan Motorola'dan Moto G4, Moto G4 Plus ve yeni Moto X serisinin duyurulması bekleniyor. Özellikle modüler tasarıma sahip olacağı iddia edilen Moto X 2016 modeli heyecanla bekleniyor.

Motorola, Modüler Arka Kapak Tasarımı ile 2 Moto X Amiral Gemi Tanıtmaya Hazırlanıyor

Çin merkezli Lenovo, Motorola markası altında iki yeni Moto X modeli ile modüler tasarıma yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Motorola,  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Moto X markası altında iki üst seviye amiral gemi modeli hazırlıyor. Ve bu iki cihaz hakkındaki detaylar Venturebeat web sitesindeki Evan Blass'ın yazısında ortaya çıktı. 

Moto X4'ün Basın Görselleri İnternete Sızdırıldı

Motorola'nın yeni akıllı telefonu Moto X4'e ait basın görselleri internete sızdırıldı.

Çin merkezli bir web sitesinde 2016 Moto X'e ait olduğu iddia edilen bir görselin ortaya çıkmasından sonra Motorola'nın da diğer üreticiler gibi üst seviye akıllı telefonlarda metal tasarımdan vazgeçmeyeceği anlaşılmıştı. Bununla birlikte paylaşılan görseldeki cihazın sadece bir prototip olabileceği ve piyasaya sunulacak cihazın tasarımında değişiklikler olabileceği belirtiliyor. 

Motorola'nın yeni amiral gemisi kırılmayan cam ile gelebilir

Motorola, yeni Moto X^de Droid Turbo 2 gibi kırılmaz cama yer verebilir.

Motorola, bu sene cihaz duyurusu gerçekleştirmezken, çok yakında cihaz bombardımanı ile karşımıza gelmeye hazırlanıyor.

Xiaomi Mi Max


 

Çin merkezli üretici Xiaomi, Moil Dünya Kongresi'nde tanıtımını yaptığı Mi 5 ve Mi  Pro modelleri ile akıllı telefon dünyasında fırtınalar estirmişti. 1 Nisan itibariyle satışa sunulan Mi 5 modelleri yaklaşık 1.5 ay sonra hala çok popüler olmasına rağmen şirketin dev ekranlı modeli Mi Max da büyük ilgi görüyor.

Xiaomi, Yeni Akıllı Telefonu Mi Max'ın Resmi Duyurusunu Yaptı

Xiaomi'nin yeni phablet modeli Mi Max, 6.44 inç ekran ve Snapdragon 652 yonga seti ile duyuruldu.

Çin merkezli üretici Xiaomi,  büyük ekranlı telefon sevenler için yeni akıllı telefonu Mi Max'ı resmi olarak tanıttı. Büyük ekran derken, gerçekten 6.44 inç büyüklüğünde oldukça büyük bir ekrandan bahsediyoruz. 203 gram ağırlığa, 7.5mm kalınlığa ve metal gövdeye sahip olan Xiaomi Mi Max,  4.850 mAh batarya ile geliyor. 

Xiaomi'nin yeni phablet modeli büyük ilgi görüyor

Kısa süre önce sunulan Xiaomi Mi Max için 8 milyon kayıt geldi.

Akıllı telefon pazarında arka arkaya firmalar yeni ve farklı modellerle satış rakamlarını arttırma yarışına devam ederken, özellikle de Çinli firmalar son dönemde büyük yükseliş gösteriyorlar ve Xiaomi de bu işi doğru yapan firmalar arasında yer alıyor.

HTC


 Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi son iki yıldır çok da iyi bir performans sergilemiyor. Buna rağmen tüketicilerin yeni HTC haberlerine ilgi göstermesi aslında insanların HTC'den bir atak beklediğini gösteriyor. Şirket yeni amiral gemi akıllı telefonu HTC 10'u duyurduktan sonra henüz satışa sunulmadan iki yeni güncelleme yayınlarken diğer taraftan da Desire serisi altında etkileyici orta segment akıllı telefonlara imza atmaya devam ediyor.

HTC Desire 628, 5 inç Ekran ve 3GB RAM'le Sessizce Duyuruldu

Tayvanlı üretici HTC, orta seviyedeki yeni akıllı telefonu Desire 628'i resmi web sitesi üzerinden duyurdu.

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC,  orta segmentin güçlü modelleri arasına bir yenisini daha ekledi. Son günlerde hakkında bir çok bilgi ve görsel ortaya çıkan HTC Desire 628,  Tayvanlı üreticinin resmi web sitesindeki yerini alarak sessizce resmiyete kavuştu. 

HTC, yeni amiral gemisi için yazılım güncellemesi sundu

HTC 10 akıllı telefon için ABD'de yeni bir güncelleme yayınlandı.

HTC için son dönem pek de iyi geçmezken, son dönemde bir türlü kar rakamlarına geçemeyen firma, 2016'ya da oldukça kötü başladı. Geçtiğimiz gün firmadan yapılan açıklamalara göre 2016 ilk çeyrekte yine zarar açıklayan firma, geçtiğimiz sene aynı döneme göre de gelirlerinde %64 oranında düşüş yaşadı.

Samsung


 Akıllı telefon pazarının Güney Kore merkezli lideri Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri ile 2016 yılına damga vuracak gibi görünüyor. Şirket ayrıca phablet segmentindeki yeni Galaxy Note modeli ile de akıllı telefon pazarındaki dengeleri değiştirecek yeniliklere imza atmaya hazırlanıyor.

Samsung'un Galaxy Note 6'sı bu tarihte satışa sunulacak

Samsung, Galaxy Note 6'yı Ağustos ayında ABD pazarına sunacak.

Lider akıllı telefon üreticisi olan Samsung, 2016'ya da oldukça iyi başlarken, 80 milyondan fazla akıllı telefon satışı ile pazarda liderliğini korudu. Yeni Galaxy A ve Galaxy J modellerini sunan firmadan ayrıca amiral gemisi üst seviye model Galaxy S7 ve yeni phablet Galaxy S7 edge'yi de pazara sunmuştu.

ABD pazarında ilk çeyrekte en çok satan akıllı telefon hangisi?

Dünyanın en büyük pazarlarından ABD'de Samsung ipleri eline aldı.

 

Samsung, akıllı telefon pazarında lider durumunu sürdürürken, 2015'de zirvede yer alırken, 2016 ilk çeyrek sonuçlarına göre de açık ara liderliğini sürdürdü. Firma açıklamalara göre bu sene ilk çeyrekte 81 milyon civarında akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasının haftalık nabzını tuttuğumuz bir bültenin daha sonuna geldik. Önümüzdeki hafta yine en güncel ve doğru haberlerle yineden birlikte olmak dileğiyle iyi hafta sonları dileriz.

Whatsapp