7.2 inç Ekranlı Mate 20 X, Oyun Meraklılarını Hedefliyor

Huawei, Mate 20 serisini bugün yeni oyun telefonu Mate 20 X modeli ile birlikte duyurdu. Mate 20 X, 7.2 inç dev ekranı ve 5.000 mAh bataryası ile dikkat çekiyor.

Huawei, bugün Mate 20 serisinin tanıtımını yaptığı etkinlikte "bir şey daha" dedi ve en büyük ekranlı oyun telefonu Mate 20 X akıllı telefonu resmiyete kavuşturdu. 

Aslına bakarsanız, 7.2 inçlik ekranı ile Huawei Mate 20 X'i bir akıllı telefon görmekte biraz tereddüt ediyoruz. Anlatsam yönü bir yana, Huawei Mate 20 X, 7.2 inç büyüklüğünde, 1080 x 2274 piksel çözünürlükte, su damlası tasarımlı çentikli OLED ekrana sahip. Adındaki X ise cihazın özelliklerinin Mate 20 Pro ve Mate 20'nin özelliklerinin karışımından oluşması nedeni ile kullanılmış gibi görünüyor.

Huawei, Mate 20 X ile birlikte tanıttığı M-pen ile Samsung'un Galaxy Note serisi amiral gemilerini de hedef alıyor. Ekran, birden 4096 seviyesine kadar basıncı akgılayabiliyor, ancak büyük ekranda not almak isteyen Mate 20 X sahipleri, bu kalemi ayrıca satın almak zorunda. Daha da kötüsü, Huawei M-pen dokunmatik kalemi satın alsanız bile, telefonun üzerinde bu kalem için bir yuva bulunmuyor. 

Oyun özelliklerine geri dönelim. Kirin 980 yonga seti, Mali-G72'den % 50 daha hızlı olan güçlü Mali-G76 GPU'yu kullanan ilk model. Huawei’nin GPU Turbo 2.0 teknolojisi ise hızlı ve sorunsuz bir oyun deneyimi vaat ediyor.

Ayrıca .Huawei yüksek performanslı oyun deneyimini sürekli hale getirmek için ısı yayılımı grafen filmli soğutucu buhar odasını işaret eden Huawei SuperCool teknolojisine sahip. 

Her ne kadar büyük ekran, iyi bir multimedya kullanımı için cazip geliyorsa, Dolby Atmos stereo hoparlörler de bu noktada deneyimi mükemmelleştirmek için telefonda yerini almış. 

Huawei Mate 20 X, 5.000 mAh bataryası ile Mate 20 ailesinden en büyük bataryaya sahip. 

Huawei Mate 20 X, Mate 20'nin biraz daha basite indirgenmiş kamerası yerine Mate 20 Pro'nun daha gelişmiş üçlü kamerasını kullanıyor ve Mate 20 Pro'dan 150 € daha ucuz. Huawei Mate 20 X, 40MP quad Bayer sensörü ve 8MP telefoto kameranın 3x optik zoom ve 20MP ultra geniş açılı kamerayı satın almanın oldukça ucuz bir yolu olacak gibi görünüyor. 

Huawei Mate 20 X'in kamerası ile sadece 2.5cm mesafeden harika makro çekimleri yapabilir ve yaratıcı fotoğraf ve videolara için Huawei'nin yapay zeka desteğine güvenebilirsiniz. 

Huawei Mate 20 X, 26 Ekim'de piyasaya sürülecek. Büyük bir oyun telefonu olan cihaz  sadece 6GB RAM / 128GB dahili depolama alanı versiyonu ile 900.€ fiyat etiketine sahip olacak.

Whatsapp