6GB RAM’li Xiaomi Mi 6, Benchmark Testinde Galaxy S8'in Üzerinde Yer Alıyor

Xiaomi'nin 19 Nisan tarihinde tanıtmaya hazırlandığı amiral gemisi Mi 6'nın 6GB RAM versiyonu, Benchmark testlerinde Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ı geride bırakıyor.

Benchmark testleri, akıllı telefon kullanıcılarının, belirli telefonlarda tarafsız bir derece (teori ik olarak) elde etmenin ve farklı modeller arasında karşılaştırmalar elde etmenin bir yoludur. Bu kadar para harcanan teknolojik aletlerin gerçek gücünden emin olmak için bir çok kullanıcı benchmark test sonuçlarına önem veriyor. Rakamlar yalan söylemez ancak bu testlerle ilgili sorun, bazı test rakamlarının yalan söylüyor olması. Bir benchmark testi yapıldığında CPU'nun otomatik olarak hız aşırtma yaptığı birçok üretici tarafından biliniyor.

Bu gece, Xiaomi Mi 6'nın Geekbench testi sonuçları ortaya çıktı. Bir zamanlar Çin'in Apple'ı olarak adlandırılan Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi Mi 6, 19 Nisan tarihinde resmi olarak tanıtılacak. Geekbench'e göre Mi 6, Octa-Core CPU (test için 1.90 gHz'de çalışıyor) ve Adreno 540 GPU'ya sahip olan Snapdragon 835 yonga seti, 6GB RAM ve Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi altında çalışıyor. 

Xiaomi Mi 6, Geekbench'in tek çekirdek testinde 2006 puan, çok çekirdek testinde ise 6438 puan almayı başarıyor. Her iki testte Mi 6, sırasıyla 1916 ve 6011 tek çekirdekli ve çok çekirdekli puanlarını almayı başaran Samsung Galaxy S8'i geride bırakmayı başardı. Xiaomi Mi 6 aynı zamanda, tek çekirdek testinde 1929, çok çekirdek testinde de 6084 puan alan Galaxy S8+'ı da geride bırakmayı başardı. Galaxy S8+'ın Galaxy S8 ile aynı özelliklere sahip olduğunu, sadece daha büyük ekran ve daha büyük bir bataryaya sahip olduğunu belirtelim. 

Geekbench'te ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi Mi 6'nın 1080x1920 çözünürlükte 5.1 inç Full HD ekrana sahip olması bekleniyor. Telefonun arka tarafını 19MP bie kamera süslerken ön tarafta ise 8MP kamera yer alacak. Cihaz ayrıca Android 7.1.1 Nougat tabanlı MIUI arayüzü ile çalışırken, 3.200 mAh'lik bir batarya Mi 6'ya gibi ç verecek. 

Whatsapp