64MP ve 100MP Kameralı Telefonlar 2019'da Gelecek

Qualcomm, 2019 yılında 64MP ve 100MP kameraya sahip akıllı telefonların piyasaya çıkacağını açıkladı.

Qualcomm'un Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Judd Heape, kısa bir süre verdiği bir röportajda, 64MP ve hatta 100MP kameralı akıllı telefonların 2019'da geleceğini açıkladı.

Ancak, akılı telefonlardaki ultra yüksek megapiksel kameralar, Qualcomm'un pazarın gitmesini istediği bir yön değil. Mevcut Snapdragon yonga setleri (660, 670, 675, 710, 845, 855) 192MP'e kadar çözünürlükleri destekliyor, ancak bu kadar yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanmak için çoklu çerçeve gürültü azaltma ve sıfır deklanşör gecikmesi gibi özelliklerin devre dışı bırakılması gerekiyor. 

Bu, telefonların seri fotoğraf çekemeyeceği ve çekilen görüntüleri daha temiz, tek bir görüntüde birleştiremeyeceği, ancak tek bir yüksek megapikselli görüntü çekebileceği ve daha düşük çözünürlüklü bir görüntü oluşturmak için piksel boyutunu kullanacağı anlamına geliyor. Mevcut 48MP kameraya sahip telefonlar, dört piksel tek bir piksele birleştirerek 12MP görüntü elde ediyor. İleriye dönük olarak da 64MP kameralı telefonların, 16MP görüntüler elde etmesi mümkün olacaktır. 

Samsung Galaxy S10, Google Pixel 3 veya Apple'ın iPhone XS gibi cihazlarda bunun tam tersi bir teknik kullanılıyor. Bu telefonlar, daha az gürültülü ve daha fazla ayrıntı içeren görüntüler oluşturmak için düşük çözünürlüklü sensörleri ve çoklu çerçeve özellğini kullanıyor.

2019 model telefonlarda, daha yüksek megapiksel kullanıma dönük belirgin bir eğilim var. Xiaomi Mi 9 ve Redmi Note 7 Pro gibi cihazlar 48MP ana kameraya sahipken vivo V15 Pro'da 48MP ana kamera ve 32MP selfie kamera bulunuyor. Bu eğilimin devam ettiği düşünülüyor ancak hangi markanın bunu bir adım daha ileriye taşıyacağı merak ediliyor. 

Qualcomm'dan Judd Heape, geçici olarak Snapdragon 865 olarak adlandırılmış olan Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi yonga setinin HDR10 video kaydı için destek sağlayacağını açıkladı.

Whatsapp