6 milyondan fazla Verizon kullanıcısının verileri sızdırıldı

Dünyanın en popüler GSM operatörlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Verizon abonesi olan 6 milyon kullanıcının telefon numarası, PIN kodu ve PUK kodu gibi bilgilerin sızdırıldığı iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden birisi olarak kabul edilen Verizon'un başının tam anlamıyla derde girdiğini söylersek hata yapmayız. Güvenlik açığından ötürü olarak altı milyondan fazla kullanıcının bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline sızdırıldığı ortaya çıkarken, ünlü GSM operatörü de gerçekleştirdiği açıklamayla bunu doğruladı.

Siber güvenlik şirketi UpGuard tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu bilgilerin sızdırıldığı 13 Haziran tarihinde keşfedilirken, Verizon'un güvenlik açığını 22 Haziran tarihinde kapattığı belirtildi. Verizon şirketi sorunun bir bulut sunucusu ile ilişkili "insan hatası" yüzünden kaynaklandığını belirtilirken, bunu İsrail'de bulunan bir şirket olan NICE Systems'e dayandırdı.

Kötü niyetli kişiler müşteri hizmetlerinden destek almak adına arama gerçekleştiren ve bu işlem esnasında PIN kodlarını tuşlayan kişileri hedef alırken, aslında elde ettiği bu verilerle çokta büyük sorun yaratacak şeyler yapamazlar. Ancak yine de Verizon tarafından gelen açıklamada müşterilerin PIN kodlarını değiştirilmesi ve daha önce kullanmadıkları bir şifrenin tercih edilmesi istenildi.

Önemli teknoloji sitelerinden olan ZDNet'te gerçekleştirdiği açıklama da elde edilen bu verilerin son 6 ay içerisinde müşteri hizmetleri aranılarak yapılan PIN kodu tuşlamalarından elde edildiği belirtiliyor.

Whatsapp