5G'li İlk OnePlus Telefon, 5G Galaxy S10'dan Çok Daha Ucuz Olabilir

OnePlus'ın 5G desteğine sahip ilk akıllı telefonunun fiyatı hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, 5G destekli ilk OnePlus cihazı, Galaxy S10'un 5G modelinden çok daha ucuz olabilir.

OnePlus yetkilileri, haftalar önce yaptıkları açıklamada, Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga seti ve 5G teknolojisine sahip bir 5G destekli akıllı telefon piyasaya süreceğini doğruladı ve ardından ilk 5G telefonlarının, yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus 7 olmayacağını belirtti.

Ayrıca Samsung da Şubat ayında tanıtılarak Mart ayının sonunda Güney Kore'de ve yılın ilk yarısında ABD'de piyasaya sürülmesi beklenen 5G'li en az bir Galaxy S10 versiyonu üzerinde çalışıyor. Birkaç gün önce yayınlanan bir haberde, 5G Galaxy S10 cihazının, en ucuz 4G Galaxy S10 modelinin iki katı fiyata veya 1,400 ila 1,600 dolar arasında bir fiyata sahip olabileceği belirtildi. OnePlus'ın 5G telefonunun ne kadara mal olacağı konusunda bir bilgi olmasa da, bir haber, Çinli akıllı telefon üreticilerinin 5G telefonların ilk dalgası için daha fazla bütçe dostu fiyatlara sahip olabileceğini gösteriyor.

OnePlus'ın marka bilinirliği giderek yükseliyor, çünkü uygun fiyatlı amiral gemisi telefonları, uluslararası pazarlarda uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. OnePlus akıllı telefonlar, diğer Android amiral gemisi cihazlarla aynı, yüksek kaliteli özelliklere sahip ve daha düşük fiyat noktalarında daha da iyi performans sunuyorlar. Bu nedenle, OnePlus'ın ilk 5G destekli akıllı telefonunu da oldukça uygun bir fiyat noktasında satışa sunacağını varsaymak mümkün. 

Bu arada, Digitimes, Tayvan tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Çin merkezli üreticilerin, 2019'da karlılığı artırmak için mevcut fiyat aralıklarından yalnızca 500 yuan (74 $) daha yüksek fiyatlara, 5G akıllı telefonları satmasının muhtemel olduğunu belirtti. Haberde, 5G destekli telefonların, birin başına 80$'lık ek maliyete sahip olacağı belirtiliyor. 5G modem, yaklaşık 50$ fiyatıyla 5G telefon üretimindeki rn yüksek maliyeti oluşturacak, kalan 30 dolar ise 5G ağları, PCB'ler ve diğer malzemeler için yeni anten teknolojisine harcanmak zorunda. 

İlk 5G telefonların fiyatlandırmasının, üretim maliyetlerini % 20 oranında yukarı çekeceği belirtiliyor, bu oran, satıcıların kar elde etmelerine izin verirken tüketiciler için de kabul edilebilir bir oran. Bir başka deyişle, 5G destekli bir telefon, aynı cihazın 4G versiyonundan 100$ kadar daha pahalı olabilir. Bu ayrıntıları, Digitimes ile paylaşan kaynakların elinde doğru veriler olduğunu varsayarsak, bu yıl OnePlus'tsn uygun fiyatlı bir 5G telefonu görmemiz şaşırtıcı olmamalı. Bu durum, Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi diğer Çin merkezli markalar için de geçerli. Huawei, katlanabilir telefonunun 5G bağlantısına sahip olacağını ve cihazın normal form faktöre sahip telefonlardan daha pahalı olacağını açıklamıştı. Xiaomi de Mi Mix 3 ile ilk 5G akıllı telefonunu duyurdu ancak bu cihazın fiyatı ve satışa çıkış tarihi henüz açıklanmadı. 

Galaxy S10'un 5G versiyonuna gelirsek, 5G desteği bu cihazın tek öne çıkan yeniliği olmayacak. Akıllı telefon, Galaxy S10 +'dan daha büyük bir ekrana, 12GB RAM'e, 1 TB'a kadar dahili depolama alanına, dört arka kameraya ve daha büyük bir bataryaya sahip olacak. En azından, şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler bunu gösteriyor. Bu özelliklere sahip Galaxy S10'un ise 1600$ civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı belirtiliyor. 

Son olarak, 5G akıllı telefon modelleri piyasaya sunulacak olsa da gerçek bir 5G deneyimi yaşamak için henüz çok erken zira operatörlerin 5G ağ desteği henüz çok geniş kitlelere ulaşmadı. Bu nedenle, cihazların sahip olacağı fiyat erkeğini hak ermesi, biraz da tüketicilerin vereceği karara bağlı.  

Whatsapp