5G teknolojisi, LG için bir geri dönüş olacak

Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi olarak karşımıza çıkan LG Mobile, 5G teknolojisinin yaygınlaşmasının kendileri için bir geri dönüş noktası olacağını savunuyor.

Uzun süredir akıllı telefon sektöründe zarar eden ancak bir türlü pazardan çekilme kararı almayan Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi LG Mobile, tüm bu zarara rağmen pazardan oldukça umutlu. LG Mobil Başkanı Hwang Jeong-Hwan gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte pazarda kısa süre içerisinde bir geri dönüş beklediklerini ve artık kâr elde edebilen bir birim olacaklarını açıkladı.

5G teknolojisi ve alt yapısı için akıllı telefon geliştirmeye hazır olan sektördeki iki yada üç telefon üreticisinden birisi olduklarını açıklayan firma, 2019 yılının ilk yarısında satışlarının zirve yapmasını bekliyor. Artık akıllı telefon sektöründe önemli yeniliklere de öncelik yapan firmalar arasına giren LG, aslında çerçevesiz OLED ekranlı telefon modelleriyle birlikte ne kadar yenilikçi olduğunu da göz önüne sunmuştu.

Marka bilinirliği sayesinde 5G akıllı telefon satışlarında öncü olmayı hedefleyen firma, 2019 yılı itibariyle sektördeki en önemli üreticilerden birisi olacağını iddia ediyor. Sprint ile 5G teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu geliştirmeyi planlayan firma, bu teknolojiyi içeren cihazın V40 ThinQ modeline benzeyeceğini ve ancak daha güçlü olacağını öne sürüyor.

2018 yılında akıllı telefon sektöründe 400 milyon dolar zarar eden firmanın böylesine bir kararı açıklayıp gönül almaya mı çalıştığı da çarpıcı bir şekilde bilinmiyor.

Whatsapp