5G bağlantısı için 7 milyar TL yatırım gerçekleştirilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 5G mobil alt yapısı için 2025 yılına kadar 7 milyar TL yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Artık tüm dünyanın olduğu gibi bizde gözlerimizi büyük bir merakla beklenilen 5G bağlantı teknolojisine çevirirken, ülkemizde bu teknolojinin geliştirilmesi için çeşitli yatırımlara başladık. Bu bağlamda KOSGEB ile Bilişim Teknoloji Kurumları ( BTK ) tarafından bir ortaklaşa anlaşma imzalanırken, bu anlaşmada 2029 yılına kadar 7 milyar TL'lik yatırım yapılacağı taahhüt edilmiş olundu.

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) protokol imzaladığını resmi olarak duyurdu. Geniş bantta çok daha hızlı bir iletişim imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirten özlü, 2020 yılı itibariyle 5G mobil alt yapısına geçişin sonlandırılmış olacağını belirtti.

Özlü açıklamasında “Biz de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) üzerinden bu konuda farklı alanlarda çalışan firmalarımızı destekliyoruz. Bunun yanında KOSGEB ile BTK bir protokol imzaladı. Protokolle, 2029’a kadar 7 milyar liraya karşılık tutarın en son teknolojiyle yurtiçinden temin edilerek tesis edilmesine imkân tanıyacak bir işbirliği olacak” derken, geleceğin toplumunu ''Kısaca gigabit toplumu'' olarak nitelendirdi.

5G teknolojisinin sadece hız olarak artılar sunmayacağını ve bağlantı ile güvenilirlik anlamında da gelişmeler sunacağını belirten Özlü, dünyadaki birçok alışkanlığın bu teknolojiyle birlikte değişeceğinin de altını çizdi.

Whatsapp