4 dolarlık Freedom 251 akıllı telefon bu ay sonunda satışa çıkıyor

Freedom 251 dünyanın en ucuz akıllı telefonu olarak duyurulmuştu.

Akıllı telefon pazarında özellikle üst düzey donanım özelliklerine sahip akıllı telefon modelleri büyük ilgi görürken, 650$ ve üstü fiyat etiketi ile sunulsa da dünya genelinde milyonlarca satıyorlar ve Apple iPhone 6S / 6S Plus, Samsung Galaxy S7 / S7 edge bu üst seviye modellerin başında geliyor.

Yüksek fiyatlı akıllı telefonların yanı sıra çok düşük fiyatlı akıllı telefonlar da büyük ilgi görüyor ve bunlardan bir tanesi de Şubat ayında 3.70$ gibi inanılmaz düşük bir fiyat etiketi ile duyurulan Freedom 251 adındaki akıllı telefon olmuştu.

Bu akıllı telefonun bu düşük fiyatı sonrasında tartışmalar da gelirken, bazı Hindistanlı politikacılar, akıllı telefonun bir aldatma olduğunu düşünmüşlerdi. Ancak görülen o ki bu cihaz gerçekten de satışa sunuluyor, ancak farklılıklar bulunmakta.

Cihazın görseli geldi ve baktığımızda Şubat ayında duyuru ile gelen cihazın görsellerinden farklı olduğu görülüyor. 4"  ekrana sahip olan bu akıllı telefon Ringing Bell tarafından 30 Haziran tarihinde satışa sunulmaya hazırlanıyor. Firmanın 200.000 bin akıllı telefonu ilk planda hazır tuttuğu ifade ediliyor.

4" büyüklüğünde qHD dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefon 1.3Gh saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alacak. 1GB sistem belleğine sahip olan ve 8GB dahili veri kapasitesi içeren akıllı telefon 3.2MP arka kamera içerirken, ön kamera da 0.3MP olarak geliyor.

Whatsapp