3D Secure nedir? Neden kullanılmalı?

Sanal alışverişlerde bir güvenlik önlemi olarak kullanılan 3D Secure nedir ve neden kullanılır merak ediliyor. 3D secure sistemiyle ilgili bilmeniz gereken herşey bu yazımızda yer alıyor.

İnternet üzerinden kredi kartı ve banka kartı aracılığıyla alışveriş işlemi gerçekleştirenlerin yakından tanıdığı kavramlar arasında yer alan 3D Secure ile ilgili detaylar merak ediliyor. Bu sayede oldukça güvenli bir şekilde alışveriş gerçekleştirmeniz sağlanırken, hem kart sahipleri hemde üye iş yerleri dolandırıcılığa karşın olarak böylelikle kart bilgilerinizi güvenli bir şekilde aklıyor.

3D Secure isimli yöntemle birlikte sanal ödeme işlemi gerçekleştirilirken kart sahibine sadece kendisinin bildiği bir ödeme şifresi banka tarafından yöneltilirken, böylelikle kart sahibinin kimliliği doğrulanıyor. Bu yöntemle yetkisiz herhangi bir kişinin kartının internet ortamında kullanılması engelleniyor.

3D Secure nasıl çalışıyor?


 İlk olarak kart bilgileriniz alışveriş yaptığınız siteye kayıt edilirken, kartına bağlı olan bir güvenlik sorusu cevaplanıyor. Sisteme uyumlu olan sanal işyerinde alışveriş yapılırken ödeme bölümüne geçiliyor ve kart sahibinin karşısına banka tarafından yönetilecek olan bir güvenlik önlemi şifrelerini girmesi talep ediliyor.

Kart sahibi şifresini girerek işleme devam ederken, şifre banka tarafından doğrulandıktan sonra işlem tamamlanıyor. Bu şifre bankada tanımladığınız cep telefonunuza gönderilirken, bu şifreyi girmeden karşı taraf ödeme alamıyor. Her bankanın bu doğrultuda farklı ekranları bulunurken, bu ekranın bankaya ait olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Whatsapp