32-bit Windows 10, 64-bit sürümüne nasıl yükseltiliyor?

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarınızı 32-bit'ten 64-bit sürümüne kolayca yükseltebilirsiniz. 32-bit Windows 10, 64-bit sürümüne nasıl yükseltilir tüm atımlar konumuzda.

32-bit Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarı 64-bit Windows 10 işletim sistemli hale kolayca getirebiliyorsunuz Windows 10'u 64-bit yapmak için izlemeniz gereken adımları tek tek anlatırken, bu adımları atlamadan ve hata yapmadan seyrederek bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

64-bit Windows 10 işletim sistemi kullanmak sistemi çok daha verimli ve avantajlı hale getirecekken, Windows 10, Windows 7 veya Windows 8.1 orijinal bir kopyasına sahipseniz bilgisayarlarınızı ücretsiz olarak Windows 10'a yükseltebiliyorsunuz. Bunun için bilgisayarınızın 64-bit desteği olması da gerekirken, kolayca ayarlar menüsünden öğrenebiliyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirmek için;

  1. Windows tuşu ile I kısayol tuşuna aynı anda basın ve ayarlar penceresine gelin.
  2. Ardından sistem seçeneğine tıklayın
  3. Daha sonra açılan pencerede sol menüde bulunan Hakkında seçeneğine tıklayın
  4. Bu işlem sonra karşınıza sistem detayları çıkacakken buradan Sistem Türü alınana bakın ve ardından 32-bit işletim sistemi x64 tabanlı işlemi yazıyorsa bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  5. Eğer bu alanda “32-bit işletim sistemi, x86 tabanlı işlemci” diyorsa, yükseltme işlemini gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

Windows 10 kurulumu nasıl yapılır?


Windows 10 işletim sistemini 32-bitten 64-bite direk yükseltme olmadığı için tek çözüm işletim sistemini temiz bir yükleme yaparak yükseltmektir.

Hızlı İpucu: Temiz yükleme yapmadan önce, Windows’un 10 kopyanızın aktive edildiğinden emin olun. Bu bilgi görmek için Ayarlar> Güncelleştirme ve güvenlik> Etkinleştirme adımlarını izleyin.

  1. Bilgisayarınıza en az 4GB depolama alanı bulunan bir bellek bağlayın.
  2. Bu işlem ardından Refresh Windows isimli temiz kurulum aracını indirin
  3. Refresh Windows isimli aracı çalıştırın.
  4. Lisans koşullarını okuyun ve kabul edin.
  5. Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluşturma seçeneğini işaretleyin ve
    İleri deyin .
  6. Bu bilgisayar için tavsiye seçenekleri seçeneği işaretini kaldırın.
  7. Daha sonra dil, sürüm ve daha da önemlisi mimari seçeneğinden 64-bit (x64) seçin.
  8. USB flash sürücü seçeneğini seçin.
  9. Yükleme medyasının oluşturulduktan sonra, Ortamı Oluşturma Aracı’nı kapatın ve yüklemeyi bekleyin.
Whatsapp