275 bin iPhone kılıfı, yanığa sebep olabilir diye geri çağrıldı

Ünlü kılıf üretici Mixbin, gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte bugüne kadar 275.000 adetten daha fazla sattığı kılıf modellerini ortaya çıkan sorunlardan ötürü geri çağırdığını açıkladı.

Akıllı cep telefonlarını kılıfsız kullanmak gibi artık neredeyse bir ihtimalimiz yok. Çünkü elimizden düşen yada çizilen telefonlarımız oldukça can yakarken, bizde bunları telefon kılıfları ve çeşitli koruyucular ile koruma altına alıyoruz. 

CNN International cephesinden gelen bir habere göre Mixbin tarafından üretilen ve parıltılı kumlu akışkan şekilde tasarlanan kılıf modelleri 24 farklı kullanıcısından gelen çeşitli yanma ve yaralanma şikayetlerinden ötürü geri çağrılıyor. iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 için geliştirilen ve bugüne kadar 275.000 adetten fazla satan bu kılıf modeli Amazon, Henri Bendel, Nordstrom Rack, Tory Burch, Victoria's Secret ve GetMixBin.com üzerinden satın alınabiliyor.

Şirket gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte kılıfların arka yüzünde bulunan camların çatlaması yada kırılmasıyla birlikte meydana çıkan sıvının kimyasal yaralanma ve yanıklara sebebiyet verebileceğini belirtti. Daha büyük sağlık sorunları yaratmaması için kullanıcıları uyarak MixBin şirketi, bu kılıfı satın alanların ürün değişimi yada para iadesi için kendileriyle hemen iletişime geçmelerini istedi.

MixBin ayrıca gerçekleştirdiği açıklama da bu kılıfların üretiminin Çin'de gerçekleştirildiğini açıklarken, sadece kendilerinin ürünlerinde değil bu v.b. içerisinde sıvı olan diğer üreticilerin kılıf modellerinde de aynı sorunun yaşanabileceğini belirtti. Kullanıcıların bu konuya çok dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Whatsapp