27 Ocak'ta, Apple ilk Güney Kore'deki mağazasını açacak

Akıllı telefon üretiminin önemli ismi olarak karşımıza çıkan Apple firması, 27 Ocak 2018'te Güney Kore'de ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasında her geçen gün büyümeye devam eden ve müşteri deneyimini de üst seviyeye taşıyan Apple mağazası, 27 Ocak tarihinde Güney Kore'deki ilk mağazasının kapılarını aralamayı planlıyor. Piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesine ulaşan şirketin açacağı bu mağaza oldukça büyük bir önem taşırken, çünkü hali hazırda bu pazarda üretim gerçekleştiren Samsung ile LG gibi sektörün oldukça önemli dev ismi yer alıyor.

Özellikle Apple Güney Kore pazarında Samsung'a karşı oldukça büyük bir hezimet yaşatırken, açacağı bu Apple Store ile birlikte ülke genelindeki hakimiyetini bir adım daha ileriye taşımayı ve müşteri deneyimini üst seviyeye çıkartmayı hedefliyor. 2017 yılının Aralık ayı içerisinde kapılarını aralaması beklenilen mağazanın açılışı 2018 yılının Ocak ayına kalırken, Güney Kore'nin lüks perakende satış bölgesi olan Garosugil'de yer alıyor. 

Yaşanılan gecikmenin sebebi olarak ise Apple pazarlama yöneticilerinin bu pazarda daha şık bir görünüme sahip olan bir mağaza açma istemesi olarak belirtiliyor. Firma yetkilileri mağaza içerisindeki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken, mağazadan resimlerin basın ortamına sızmaması içinde gerekli önlemleri almış durumda.

Bakalım Apple firması Güney Kore pazarında bu mağazasıyla birlikte ülke genelinde beklediği hareketliliği yakalayabilecek mi?

Whatsapp