240 Ay Vadeli Konut Kredisi Almak Mantıklı Mı?

Düşük faiz oranlarıyla, daha düşük taksit ödemesi yaparak, ev sahibi olma imkanı sunulmakta.

Konut kredisi kullanılarak ev almak ciddi bir finansal karar olmakla beraber, tüketicilerin büyük bir çoğunluğu aylık aldıkları gelirlerinin, yüzde 35 ila yüzde 50’sini kredi taksitlerine bağlamaktadırlar. Bu karar hayatlarının 10 - 20 senesine mal olabiliyor. Konut kredisi ve konut reklamlarında şu slogana çok rastlamaktayız; “kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olun.” Bu kampanya kapsamında 240 aya varan vadeler tüketicilere cazip gelmekte. Düşük faiz oranlarıyla, daha düşük taksit ödemesi yaparak, ev sahibi olma imkanı sunulmakta.

Oturma amaçlı ev aramakta olan tüketiciler için, kira ödemek yerine uzun vadeler ile kiraya yakın olan taksit olanağı sunmakta. Bu sebeple oturma amaçlı ev arayan tüketiciler bu durumu tercih etmektedirler. Fakat gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen insanlar için 20 seneye ulaşan vadeler pek de mantıklı olmayabiliyor.

Bir konunun altını çizmemizde yarar var. Satın alınmış olan mülkün kredi taksitleri bittiği süreçten sonra toplam geri ödemenin anaparanın en az 2 katına çıktığını unutmamak gerekiyor. Bu durumda eğer mümkün ise yine bu kampanya kapsamında yer almakta olan 60 ay sıfır faiz imkanından yararlanmak çok daha mantıklı olacaktır. Öte yandan tarihi kampanya ile konut alımında yeni bir döneme girildiği, bu dönemde orta gelir grubu için uzun vadeler ve düşük taksitler ile oturum amaçlı konut sahibi olmanın önü açılmıştır. Sizler de konut kredisiyle ilgili tüm merak ettiklerinizi https://www.finansalani.com/konut-kredisi-basvurusu-2018-tum-aradiginiz-yanitlar linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Whatsapp