20Gbps'e Kadar Hıza Sahip USB 3.2 Duyuruldu

Bağlantı konektörü konusunda yeni bir standart olacak USB 3.2, 20 Gbps'e hız desteği ile birlikte resmi olarak duyuruldu.

USB 3.2 geçici olarak duyuruldu. USB 3.2, USB 3.1 Gen 2'nin yapabileceğinin iki katına kadar çıkarak  20Gbps aktarım hızları sunabilir. Ancak, hala nihai taslak aşamasında olan USB 3.2 için resmi açıklamalar, geliştirme sürecinin tamamlanması planlanan  Eylül ayında olacak.

Yeni standart, sadece USB-C kablolarıyla kullanılacak zira A / B konektörlerinde bu kadar veri taşımak için yeterli kapasite yok. Evet, USB sürüm 3.2, " saniyede 2GB veri aktarım performansı" sağlayan mevcut USB-C kablolarının çok şeritli özelliklerinden yararlanacak.

Mevcut USB-C kablolarınız 10Gbps (yani USB 3.1 Gen 2) kategori yeteneklerine sahipse, bu kablolar USB 3.2 ile de uyumlu olacak. Ne yazık ki, bunlar mevcut kurulumunuzun yalnızca bir parçası olacak. Yeni USB 3.2 standardı, yeni cihazlar ve çalışması biraz güncellenen ana makineler gerektiriyor. USB 3.2 elbette geriye dönük olarak uyumlu olacak, ancak daha yavaş olan eski hızlarda çalışacak. 

USB 3.2 standardının kullanıma sunulması için 2019 yılına kadar beklememiz gerekecek. USB 3.2 standardı şartnameleri kesinleştikten sonra, üreticilerin USB 3.2 cihazlarını piyasaya sürmesi de biraz zaman alacak. USB-IF biraz karışıklık oluşturmuştu, USB 3.0 (5Gbps) ise artık kullanılmıyor. Bunun yerine USB 3.1 Gen 1 adı kullanılıyor. Kısa bir süre sadece "USB 3.1" olarak adlandırılan USB 3.1 Gen 2 (10Gbps) ise halen kullanılmaya devam ediyor.

Whatsapp