2018'te, çerçevesiz ekran savaşları boy gösterecek

Akıllı telefon sektörü 2020 yılında popülerleşmesi beklenilen katlanabilir telefon konsepti öncesinde, tam anlamıyla çerçevesiz ekranlı telefonların yaşadığı savaşlarla gündeme gelecek.

Akıllı telefon sektörü 2017 yılında önemli derece de değişim gösterirken, özellikle sektörde çerçevesiz ekran tasarımının tercih edildiği cihazlar önemli bir popülerliğe kavuşmayı başardı. Cihazlar tasarımsal anlamda bu teknolojiyle birlikte daha ince daha zarif bir tasarıma kavuşurken, daha geniş bir ekran deneyimi sunmayı planlıyor. Yani cihazlarda kullanılan dokunmatik ekranlar büyürken, kasa tasarımlarında herhangi bir büyüme gözlemlenmiyor.


Bu teknolojinin 2018 yılında tanıtılacak olan tüm amiral gemisi modellerinde kullanılmaya başlanılması beklenilirken, çerçevesiz ekran tasarımının 2020 yılına kadar popülerliğini sürdürmesi hedefleniliyor. 2019 yılının son yarısında bu teknolojinin yavaş yavaş popülerliğini kaybedip, artık karşımıza katlanabilir akıllı telefon modellerinin çıkması bekleniliyor.


Katlanabilir akıllı telefon teknolojisiyle tablet bilgisayar sektörünün ortadan kaldırılabileceği de söylenirken, bunun nedeni ise daha büyük ekranlı telefonların çok daha kolay bir şekilde katlanıp taşınabilmesi olarak gösteriliyor.


Özellikle akıllı telefon sektöründe çerçevesiz OLED ekranlı telefon modellerinin ekran altına konumlandırılacak olan parmak izi okuyucu teknolojisiyle çok daha popüler hal alması ve akıllı telefon sektörünü yeniden satış anlamında harekete geçirmesi bekleniliyor. Önümüzdeki yıl itibariyle çerçevesiz OLED ekranlarının maliyetlerinin düşmesi de, onu daha popüler bir hale kavuşturacak.

Whatsapp