2018'de parmak izi tarayıcısına ilgi artacak

Teknoloji dünyası üzerinde önemli araştırmalar gerçekleştiren Counterpoint, 2018 yılında 1 milyarın üzerinde parmak izi sensörlü telefon sevkiyatının gerçekleştirileceğini belirtiyor.

Yüz tarama teknolojilerinin kolayca kandırılabilmesi nedeniyle parmak izi okuyucularına olan ilgi gittikçe artarken, önümüzdeki yıl itibariyle bu sensörün tüm telefonlarda standart bir özellik haline gelmesi bekleniyor. Teknoloji dünyasında gerçekleştirdiği araştırmalarla isminden söz ettiren Counterpoint'in hazırladığı rapora göre 2018 yılında 1 milyardan fazla parmak izi okuyucusunun kullanıldığı telefonun sevkedilmesi bekleniliyor.

Özellikle tüm Çinli telefon üretici şirketlerinin geliştirdiği yeni cihazlarda bu teknolojiye yer vermesi beklenilirken, yaşanacak olan artışın sebebi olarak ise dijital ödemeler ve mobil bankacılık gibi hizmetlerde bu teknolojinin daha güvenli bir çözüm olarak kullanılması olarak gösteriliyor.

Counterpoint araştırma direktörü Neil Shah gerçekleştirdiği açıklama da kapasitif parmak izi sensörlerinin çoğunun kolayca aldatılabilmesi nedeniyle geçişlerin ultrasonik parmak izi okuyucularına olacağanı belirtirken,  bu teknolojinin yeni yılda gelişmekte olan yüz tarama teknolojisine rağmen daha fazla rehavet göreceğini belirtiliyor.

2017 yılının ikinci çeyreğine ait sevkiyat verilerine göre bir rapor hazırlayan araştırma şirketi bu dönemde %12 ile en çok sevkiyat gerçekleştiren ismin Samsung olduğunu, onun ardından ise %11 ile bu ismi Apple'ın takip ettiğini belirtiyor. Bu iki dev şirketi ise yüzde 8 ile Huawei, yüzde 6 ile Oppo ve son olarak ise yüzde 5'lik payla Xiaomi firması takip ediyor.

Whatsapp