2018'de dünyada en çok satılan telefonlar sıralaması

Ünlü analiz şirketi Counterpoint, 2018 yılında Mayıs ayına kadar en çok satan 10 akıllı cep telefonu modelinin hangisi olduğunu açıkladı.

2018 yılında akıllı telefon pazarından henüz tüm üreticilerin beklediği başarıları elde edemediğini söyleyebiliriz. Samsung ile Huawei firması hedeflediği satış rakamlarının çok gerisinde kalırken, tüm olumsuz satış rakamları ve gündeme çıkan bilgilere rağmen Apple firmasının satış seviyesini bir adım daha ileri taşıdığı gözlemleniyor.

Akıllı telefon sevkiyatı konusunda detaylı bir piyasa araştırması gerçekleştiren Counterpoint isimli araştırma şirketi, sektörün satış rakamlarına ait yeni verilerini paylaştı. Şirket verilerine göre Şubat ayına kadar sektörde en çok satan akıllı cep telefonu olan iPhone X'i liderliği Mart ayında da elinde bulundururken, Nisan ayında Samsung Galaxy S9 Plus modeline kaptırdı.

Mayıs ayında şaşırtıcı bir şekilde bir önceki ay dördüncü sırada yer alan iPhone 8 satışlarında oldukça önemli bir artış yaşanırken, listede ilk sıraya ismini yazdırmayı başardı. Yayınlanan listeye baktığımızda Xiaomi Redmi 5A ise dünya çapında en çok satan dördüncü isim olmayı başarırken, listede Huawei P20 Lite 7. sırada, Vivo X21 8. sırada, Xiaomi Redmi 5 Plus 9. sırada ve Oppo A83 ise 10. sırada kendine yer buldu.

Counterpoint cihazların satış rakamlarına ait verileri paylaşmasa da, uzun süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer edinen Apple 'ın akıllı telefon sektöründeki satışları kötü gidiyor iddiası böylelikle son bulmuş oldu. Çünkü paylaşılan verilere bakarsak eğer en çok satan 10 akıllı telefon listesinde 3 farklı yeni nesil iPhone modeli karşımıza çıkıyor ve yıl içerisinde gerçekleştirilen satışların yüzde 6.8'ini Apple'ın elinde tuttuğu görülüyor.

Whatsapp