2018'de Akıllı Telefon GPS Doğruluğu 5 Metreden, 30 Santimetreye Düşebilir

Seçkin akıllı telefon modellerinde 2018 yılından itibaren kullanılacak yüksek verimli ve çift kanallı GPS chipleri, konum doğruluk oranını ciddi seviyede artıracak.

Akıllı telefonlar, entegre GPS sistemleri sayesinde yolculuk esnasında yerine getirdikleri Navigasyon özelliği ile bir devrim yarattı. Google Haritalar, Yandex ve HERE gibi uygulamalar sayesinde, adres bulmak çok kolay, kaybolmak ise artık neredeyse imkansız. 2018'de gelecek yeni bir akıllı telefon GPS yongası, bu sistemleri daha da iyi kılmak için geliştiriliyor ve konum doğruluğu 5 metreden sadece 30 santimetreye çıkarılıyor.

Geçtiğimiz hafta Portland'da düzenlenen ION GNSS + konferansında, kablosuz teknoloji şirketi Broadcom Limited, BCM47755 olarak bilinen yeni yongayı duyurdu ve zaten yaklaşmakta olan (ve isim verilmemiş) akıllı telefonlar için tasarımlara dahil edildiğini söyledi.

Bu haber, IEEE Spectrum (Electrical and Electronic Engineers Enstitüsü) tarafından yayınlanan bir dergide yer alıyor ve çipin de "günümüzde kullanımda olan GPS yongalarının yarısı kadar güç" tüketerek, daha fazla enerji verimliliği olacağı belirtiliyor. GPS işlevselliği ise "bir kentin derin kanyonlarında" bile doğruluğunu korumaya devam edeceği iddia ediliyor. 

Broadcom'un yeni GPS yongasının, Broadcom'un birçok cihazda kullanılan mevcut GPS çözümleri ile karşılaştırıldığında, çok daha doğru konum belirlenmesinin yanı sıra, 2018'de piyasaya çıkacak akıllı telefonlar için bir başka ayırt edici özellik olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Whatsapp