2018 OLED Apple iPhone Modellerinde Tek Hücreli "L" Şeklinde Batarya Kullanılacak

Apple'ın 2018 yılında piyasaya süreceği OLED ekran iPhone modellerinin özellikleri netleşiyor. İddialar, 2018 OLED iPhone modellerinde "L" şeklinde tek hücreli batarya kullanılacağı yönünde.

Geçtiğimiz günlerde, Japonya merkezli Nomura Securities tarafından 2018 iPhone modellerinde ne gibi özellikler bekleyebileceğimizle ilgili bir rapor yayınlandı. Aracı kurum, Apple'ın 2018 yılında biri LCD panele sahip üç yeni iPhone Modelini piyasaya sunacağını iddia ediyor. LCD panele sahip model, Ekran paneli dışında arkada tek kameraya sahip olacak ve uçtan uca ekranı ile iPhone X'e benzeyecek. Diğer iki model ise 5.8 inç ve 6.5 inçlik ekranları ile iPhone X'in devamı niteliğinde olacak. 

KGI Securities'in en iyi Apple analisti olan Ming-Chi Kuo tarafından bugün yayınlanan yeni bir rapora göre, iki OLED ekranlı iPhone modeli "L" harfi gibi şekillendirilmiş tek hücreli bir batarya ile güçlendirilecek. Apple iPhone X'te kullanılan L şeklindeki batarya ise iki hücreli olarak tasarlandı. KGI'nin raporunda Koreli batarya üreticisi LGC, Apple'ın yeni 2018 iPhone modellerinin batarya tedarikçisi şirket olarak gösteriliyor. Apple'ın tek hücreli L şeklindeki bataryayı 2017 modellerinde kullanmak istediği ancak, bu teknolojinin henüz hazır olmaması nedeni ile bu planları ertelemek zorunda kaldığı belirtiliyor. 

IPhone X'te kullanılan iki hücreli bataryanın kapasitesi 2716 mAh'e kadar çıkarken, KGI'nin müşterilerine gönderdiği rapora göre, gelecek yılın standart iPhone X modellerinde bu kapasite 2900-3000 mAh'e kadar çıkabilir. 6.5 inçlik ekrana sahip olacağı iddia edilen iPhone modelinde ise batarya kapasitesinin 3300 - 3400 mAh civarında olacağı belirtiliyor. 

Apple, tüm bunları maliyetleri düşürerek, 2028 iPhone modellerini 650$ - 900$ fiyat aralığında satışa sunabilmek için planladığı iddia ediliyor. Bu arada, LCD ekranlı model üç cihaz arasında en uygun fiyata sahip 2018 iPhone modeli olacak. 

Whatsapp