2017'nin üçüncü çeyreğinde, en çok iPhone 7 satıldı

iPhone 8 ile 8 Plus modellerinin ilgi görmemesi nedeniyle 2017 yılının üçüncü çeyreğinde satışları düşmesi beklenilen Apple firmasının, çeyrek içerisinde 16 milyondan fazla iPhone 7 sattığı ortaya çıktı.

Akıllı telefon sektöründe geliştirdiği iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleriyle tepkilerin odağında yer alan Apple firması, tüm bu olumsuz yorumları iPhone X ile birlikte lehine çevirmeyi başarmış gibi duruyor. 2017 yılının üçüncü çeyreğinde akıllı telefon satışlarında düşüş yaşanması beklenilirken, aksine satışlar beklentinin çok üzerine çıkmıştı.


82.8 milyon adet ile birlikte üçüncü çeyreğinde en çok satan ismi Samsung olmayı başarırken, Apple ikinci sıradaki koltuğunu ise 46.7 milyon adetle korumayı başarmıştı. Bu iki şirketi ise sırasıyla Çinli şirketler takip ederken, üçüncü sırada 39.1 milyon adetle Huawei, dördüncü sırada 30 milyon adetle Oppo ve beşinci sırada ise 28 milyon sevkiyat sayısıyla Xiaomi firması yer alıyor.

Akıllı telefon sektöründe raporlamalar gerçekleştiren Canalys isimli araştırma şirketi, 2017 yılının üçüncü çeyreği adına en çok satan modellerin hangileri olduğunu araştırdı. Yapılan araştırmalarda yeni nesil iPhone'ların gölgesinde iPhone 7 modelinin popüleritesini koruduğu gözlemlenirken, üçüncü çeyrekte 13 milyondan fazla iPhone 7 satıldığı görüldü.


Şaşırtıcı bir şekilde ise en çok satan ikinci model 7.9 milyon adetle iPhone 6S olarak karşımıza çıkarken, 7.8 milyon adetlik sevkiyatla Samsung Galaxy J2 Prime üçüncü sırada yer aldı. Oppo şirketi tarafından geliştirilen A57 modeli 7.8 milyon ve R11 modeli ise 7.2 milyon adetlik satış rakamıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı.


2017 yılının üçüncü çeyreğinde toplamda 82.8 milyon adetlik telefon sevkiyatı gerçekleştirilirken, Apple eski iPhone modellerinin ulaştığı yüksek satış rakamlarından hiçte sikayetçiymiş gibi durmuyor. Üstelik yeni modellerinin satış rakamlarının düşük olmasına rağmen.

Whatsapp