2017'nin en çok satan akıllı telefonu belli oldu

2017 yılının ilk çeyreğine ait verileri kamuoyu ile paylaşan Strategy Analytics, yılın ilk üç ayında en çok satan akıllı telefon modellerinin hangileri olduğunu açıkladı.

2017 yılının ilk çeyreğinin sonlanmasıyla birlikte teknoloji dünyasının önemli sektörlerine ait mali raporlar kamuoyu ile paylaşılmaya başlanıldı. Akıllı telefon pazarıyla ilgili verileri paylaşan Strategy Analytics, bu yılın ilk çeyreğinde en çok satan cep telefonu markasının Samsung olduğunu doğrularken ikinci sıradaki ismin ise Apple olduğunu niteledi.


Ancak model başında satışlara bakıldığında Strategy Analytics verilerine göre marka bazında Samsung önde olsa bile 2017 yılının ilk çeyreğinde en çok satan iki akıllı cep telefonu modelinin Apple'a ait olduğu görülüyor. 21.5 milyon adet satış ile iPhone 7 listenin başında yer alırken, 17.4 milyon adetlik satış ile ise iPhone 7 Plus listenin ikinci sırasında yer alıyor.


2016 yılının ilk çeyreğinde 333.1 milyon adet akıllı cep telefonu sevkiyatı gerçekleştirilirken, bu yılın ilk çeyreğinde ise satışın 353.3 milyon adete yükseldiğini görüyoruz. Listede en çok satan üçüncü cep telefonu modeli olarak karşımıza OPPO R9s çıkarken, dördüncü sırada Samsung Galaxy J3 (2016) ve beşinci sırada ise Samsung Galaxy J5 (2016) yer alıyor.


Apple 2017 yılının ilk çeyreğinde 50.7 milyon adet iPhone sattığını açıkladığını varsaydığımızda, iPhone 7 öncesinde üretilen modellerin satış rakamlarının da bu çeyrekte 10 milyon adetten fazla olduğunu görüyoruz. Listede yer alan en önemli çarpıcı sonuçlardan birisinin ise 2017 yılının ilk çeyreğinde en çok satan üçüncü telefon modelinin Çinli üretici Oppo'ya ait olan R9s modeli olması.


2017 yılının ilk çeyreğinde Oppo R9s'in elde ettiği bu başarı aslında bizlere Android eko sisteminde Çinli üreticilerin ne kadar önemli bir hale geldiğini gözler önüne seriyor.

Whatsapp