2017 yılının üçüncü çeyreğinde, 16 milyon Nokia telefon satıldı

Akıllı telefon sektörüne Android işletim sistemiyle merhaba diyen Nokia firmasının, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 2.8 milyon adet akıllı telefon sattığı iddia ediliyor.

HMD Global isimli şirket gerçekleştirdiği resmi duyuru ile birlikte bir yıl öncesinde artık Nokia markası altında akıllı telefon modeli geliştireceklerini duyurmuştu. İlk etapta sadece giriş seviyesi ile orta segment kullanıcıları için akıllı telefon modelleri gerçekleştiren şirket, daha sonra aldığı kararla birlikte üst seviye segmentine de hitap etmeye başladı.

HMD Global'in satışlarını baştan aşağıya inceleyen analist firması Counterpoint Research, Nokia'nın 2017 yılının üçüncü çeyreğinde toplamda 16 milyon adet telefon sattığını belirtiliyor. Elde edilen diğer bilgilere baktığımızda yılın üçüncü çeyreğinde satılan 13.5 milyon adet cep telefonu klasik modeller arasında yer alırken, 2.8 milyon adet telefon modeli ise akıllı kavramını taşıyan cihazlar olarak karşımıza çıktı.

2017 yılının ilk yarısında sadece 1.5 milyon adet akıllı cep telefonu satışı gerçekleştirebilen Nokia firmasının yılın üçüncü çeyreğindeki analiz raporlarına baktığımızda satışlarını katlayarak arttırmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle son dönemlerde Nokia 2 ve Nokia 8 modelleri dünya üzerinde farklı ülkelerde satışa sunulmaya başlanılırken, bu ve büyük merakla beklenilen Nokia 9 modelinin tanıtılması ardından satışların çok daha fazla artacağı düşünülüyor.

Sektör üzerinde çeşitli araştırmalar gerçekleştiren diğer analiz şirketlerine göre ise Nokia markalı akıllı telefon satışlarının 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 3.4 milyona arttırdığını belirtiyor. Bakalım HMD Global tarafından gelecek olan resmi açıklama da, telefon satışları ne durumda olacak?

Whatsapp