2017 yılında Samsung'un yüzü güldü

Samsung akıllı cep telefonu pazarında en büyük rakibi olan Apple'ın satışlarını sollamayı başardı. 2017'nin ilk çeyreğinde yaşanan bu başarının iPhone 8 tanıtımına kadar sürmesi bekleniliyor.

Akıllı cep telefonu pazarının ve Android eko sisteminin iddialı cep telefonu üreticisi olarak karşımıza çıkan Samsung, 2017 yılının ilk çeyreğinde satış rakamlarıyla Apple’ı geride bırakmayı başardı. 2017 yılının ilk çeyreğinde daha çok ekonomik olarak adlandırabileceğimiz modeller tercih edilirken, en çok tercih edilen serinin de Galaxy J serisi olduğu gözlemlendi.


Samsung Galaxy J serisinin yakaladığı başarı markanın genel akıllı telefon üretim hacminin genişlemesinde büyük önem taşırken, ilk çeyrekte yaşanan cep telefonu satışlarındaki düşüşe rağmen satış rakamlarını arttıran firma oldukça önemli bir başarı elde etmiş oldu. Apple’ın satışlarının yılın ikinci çeyreğinde de düşmesi beklenilirken, analistler bunun nedenini ise tüketicilerin iPhone 8’i beklemesi olarak gösteriyor.


Kendi anavatanı Güney Kore’de 550.000 bin adet ön sipariş rakamına ulaşan Galaxy S8 kardeşlerle yılın ikinci çeyreğine giriş yapacak olan Samsung’un satışlarını daha üst seviyeye çıkartabileceği düşünülüyor. Bu dönemde Product RED ön ekiyle satışa sunulan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelinin tüketiciler tarafından olumlu karşılanması, iPhone satışlarını biraz daha ayakta tutmayı başaracak gibi duruyor.


Apple’ın iPhone 8’i tanıtan kadar pazardaki Samsung hakimiyetine son vermesi beklenmezken, Samsung’un satışlarını arttırmaya devam edeceği de söylenenler arasında.

Whatsapp