2017 Yılında Çin'deki Telefon Satışları %4 Oranında Düştü

Açıklanan telefon satış raporlarına göre uzun zaman sonra bir ilk yaşandı ve Çin'deki akıllı telefon satışları 2017 yılında %4 düşüş gösterdi.

Canalys bugün 2017 yılındaki Çin akıllı telefon pazarının performansıyla ilgili raporunu yayınladı. İlk kez Çin'in akıllı telefon pazarının satışlarında yıllık bazda bir düşüş gerçekleşti. Çin'de geçen yıla kıyasla 2017 yılında yıllık bazda %4 daha az cihaz satıldı. 2017'de Çin'de 459 milyon akıllı telefon satıldı.

Yıllık satışlardaki düşüşteki en büyük etki 2016 yılının dördüncü çeyreğine kıyasla %14 oranındaki düşüşün yaşandığı son çeyrek oldu. Huawei, kendi evinde geçen yıl 90 milyon akıllı telefon modelini sattı. Huawei'nin ardından Oppo, Vivo, Apple ve Xiaomi listeyi takip eden diğer firmalar oldu. Dördüncü çeyrekte Huawei 24 milyon adet telefon sattı ayrıca Oppo 19 milyon satış yaptı ve Vivo'da 17 milyon telefon sattı.

Raporu yayınlayan analistler, Huawei'nin Çin'deki en iyi çeyreğinin 4. çeyrek olmasının sebebinin 3. çeyrekte yaşanan büyük artış olduğunu söylüyor. Nova ve Honor markaları Meizu ve Gionee gibi daha küçük üreticilerden daha iyi pazar payı elde etmiş durumda. Bu sebeple Huawei büyük bir yükseliş yakaladı. Honor markası aslında Huawei'nin cihaz satışlarının yarısından fazlasına katkıda bulundu. Buda firmanın hızlı bir şekilde yükselmesine ve büyük satış adetlerine ulaşmasını kolaylaştırdı.

Meizu ve Gionee'nin Çin'deki pazar payları 2018'de daha da düşebilir. Bunun sebebi Lenovo ve ZTE odak noktasını yavaş yavaş Çin'e kaydırmaya başlayacak. Buda rekabeti daha zor bir hale getirecek.

Whatsapp