2017 İkinci Çeyreğinde Birinci Samsung, İkinci ise Huawei'nin Baskısı Altında Apple Oldu

Samsung, 2017 yılı ikinci çeyreğinde en çok akıllı telefon satan üretici oldu. İkinci ise Huawei tarafından baskı altında olan Apple oldu.

Strategy Analytics, akıllı telefon pazarına yönelik yayınladığı son raporunda bazı ilginç istatistiklere yer verdi. Analiz firmasına göre, mobil cihaz üreticileri, dünya çapında, 2017 yılının ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı döneminde sevk edilen 341.5 milyon adede göre % 6 artışla toplam 360.4 milyon adet sevkiyat yaptı.

Bilgiler, Samsung'un, geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlarını % 2 artırdığını gösterirken, Güney Koreli şirketin Note 7 fiyaskossundan başarıyla kurtulduğunu gösteriyor.

Apple, küresel akıllı telefon gönderileri açısından ikinci sırada yer alıyor ve yıllık %1'lik bir artış yakaladı ancak Cupertino merkezli şirketin  genel pazar payı, Çinli üreticilerin çoğunun büyümesiyle hafifçe azalmış durumda.

Strategy Analytics İcra Direktörü olan Neil Mawston'un en iyi iki üreticinin performansı hakkında şunları söyledi:

Samsung, yeni Galaxy S8 portföyüne yönelik güçlü talebi, yenilikçi çerçevesiz tasarımı ile büyüterek, geçtiğimiz yıl yaşanan Galaxy Note 7 batarya fiyaskosundan sonra gelişmesini sürdürdü. Merakla beklenen Galaxy Note8'in Samsung'un büyümesine olumlu etki yapmasını bekliyoruz. Apple'ın iPhone Çin'de azalan bir ilgi görüyor ve bu dünya çapında performans üzerinde bir baskı oluşturuyor. Dikkatler şimdi Apple'ın bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya sunacağı İPhone 8 tanıtımına ve onuncu yıldönümü amiral gemisi modelinin, göstereceği başarıya odaklanmış durumda.

 Bu arada, Çin merkezli telefon üreticileri için her şey harika gidiyor gibi görünüyor. Huawei üçüncü konumunu korudu ancak şimdi global pazarın %11'ini elinde tutuyor ve şirket için bu bir rekor. İstatistiklerin gösterdiği gibi, sadece 2.6 milyon adetlik sevkiyat, Huawei'yi Apple'dan geride bırakıyor ve bu başarı kısmen P10 ve Mate 9 modellerinin popülaritesine atfedilebilir. 

Oppo ve Xiaomi, bir önceki yıla kıyasla muazzam bir artış gösteriyor. Oppo, 2016 yılının ikinci çeyreğine kıyasla %64 oranında satışlarını artırırken, Xiaomi ise aynı dönemde %58 oranında muazzam bir büyüme oranı yakaladı. .

Whatsapp