2016 sonuna kadar en az 115 SD820'li cihaz pazarda yerini alacak

Qualcomm'un SD820 yonga seti, bu sene pazarda iyice ağırlığını hissettirecek.

Yonga seti açısından hem akıllı telefon hem de tablet pazarında adından söz ettiren Qualcomm, bu sene üst seviyede Qualcomm Snapdragon 820 adındaki yonga seti ile mücadelesini sürdürüyor ve bu yonga seti dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içermekte.

Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti içeren bir çok cihaz pazara sunulurken, özellikle Samsung'un Galaxy S7 / Galaxy S7 Edge akıllı telefonları, LG'nin G5 amiral gemisi ve Xiaomi'nin Mi 5 akıllısı tanıtılan ve büyük ilgi gören modeller oldu.

Çin'de düzenlenen Global Mobile Internet Conference (GMIC)'da Qualcomm sahne alırken, bir çok yeni ve önemli bilgiyi de paylaştı. 

Qualcomm, 2016 sonuna kadar, akıllı telefon, tablet, sanal gerçeklik gözlüğü, robotlar, araçlar ve otomobil sistemleri gibi kategorilerde olmak üzere en az 115 tane Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinin kullanıldığı cihazın olacağını belirtti.

Ayrıca GMIC'da Qualcomm Galaxy S7 edge, LG G5 amiral gemilerini ve Xiaomi (Mi 5), Lenovo (ZUK Z2 Pro), LeEco (Le Max 2), ve Vivo (Xplay 5 Ultimate) gibi Çinli markaların üst seviye modellerini sergilerken, diğer segmentlerde de bazı cihazları teknoloji meraklılarına gösterdi.

SD820A adındaki versiyon firma tarafından akıllı otomobiller için geliştirilirken, Apple Car Play, ve Google Android Auto desteği de sunuyor.

Gelecek sene ise iddialara göre SD830'u sunacak olan firmanın yine iddialara göre bu sene sonuna doğru da SD823 yonga setini pazara sunacağı kaydediliyor.

Whatsapp