200'den fazla bankacılık uygulamasında büyük tehdit

Hindistan merkezli güvenlik şirketi Quick Heal, gerçekleştirdiği açıklama da 232 farklı mobil bankacılık uygulamasına karşı tüketicileri uyardı.

Güvenlik şirketi olarak tanınan Quick Heal firması, Android işletim sistemi üzerinde çalışan bankacılık uygulamalarının büyük anlamda tehdit içerdiğini açıkladı. 232 farklı bankaya ait uygulamaların bu tehdit altında yer aldığını açıklayan şirket, akıllı telefonları ile tablet bilgisayarı kullanıcılarını bu durumla ilgili uyardı.

Android işletim sistemli cihazlarda bankacılık işlemleri gerçekleştiren kişileri hedef alan bu uygulama, giriş esnasında elde edilen şifreleri ve bankalardan gelen mesajlara kolayca erişebiliyor. Hindistan merkezli Quick Heal isimli güvenlik şirketinin gerçekleştirdiği açıklama göre Türkiye'de de içerisinde önemli bankaların uygulamaları olmak üzere Play Store'daki 232 uygulamanın bu durumdan etkilendiğini açıkladı.

Daha çok Google Play Store yerine telefonlarına diğer kanallardan uygulama indirenleri etkilendiren bu durum, sahte bir Flash Player uygulaması akıllı cihazlara indirilip yüklenirken aldığı yetkilerden sonra Truva atı cihazlarınızda aktif hale geliyor. Sonrasında tıpkı bankacılık uygulaması gibi davranan sahte bir bildirim gönderilirken, bunu bankacılık uygulaması zannedip giriş yaptığınız da ise bu bilgileri ele geçiriyor.

Daha sonra bankalardan gelen mesajları da takip altına alan bu uygulama geliştiricileri bu işlem sonrasında herhangi bir işlem gerçekleştirerek kredi kartları yada banka kartlarında bulunan milyonlarca liranın sahibi olabiliyor. Android işletim sistemine sahip cihazların Android.banker.A2f8 olarak tanımlanan kötü amaçlı yazılımdan korunması içinse, bazı önerilerin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Bu gibi durumlardan korunmak için resmi olmayan uygulama geliştiricilerinin sayfalarından ve Google Play Store'dan uygulama indiriminin gerçekleştirilmemesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle güvenlik şirketi uzmanları SMS ve e-posta aracılığıyla gönderilen uygulamaların kesinlikle cihazlara indirilmemesi gerektiğini ve çoğunun önemli derece de tehdit elde ettiği belirtiliyor.

Android işletim sistemli cihazlarda güvenlik uygulamalarının yer edinmesi gerektiği belirtilirken, kesinlikle bu uygulamalarında son sürüme güncel tutulması gerektiği belirtiliyor.

Whatsapp