16 Haziran'da Samsung Pay Singapur'da sunulacak

Samsung'un mobil ödeme sistemi yeni ülkelerde yerini almaya devam ediyor.

Apple ile birlikte Güney Kore devi Samsung, mobil ödeme sistemleri ile de en büyük rakipler ve Apple'ın iPhone 6 / 6 Plus modelleri ile Apple Pay, 2014 Eylül ayında sunmasının ardından 2015 Mart ayında da Galaxy S6 / S6 edge modelleri ile Güney Kore devi de Samsung Pay adındaki kendi mobil ödeme sistemi ile karşımıza geldi.

Samsung Pay, duyurunun arından firmanın anavatanı olan Güney Kore'de ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyete geçirilmişti. Bu iki ülkede de büyük yol kateden firma, ayrıca yeni ülkelerde de Samsung Pay'i sunmaya devam ediyor.

Samsung Pay bir süre önce Çin'de sunulmuş ve ayrıca İspanya pazarında da kullanılabilir hale gelmişti.

Geçtiğimiz bir kaç ay önce Samsung'un 2016 ikinci çeyrek içerisinde Samsung Pay'i Singapur'da sunacağı bilgisi gelmişti. Beklendiği üzere duyuru gelirken, Samsung Pay'in 16 Haziran tarihi itibari ile Singapur pazarında kullanılmaya başlanacağı kaydedilmekte.

Samsung'un bu ülke için MasterCard ve Visa, büyük ödeme ağları ile işbirliği içerisine girdiği belirtilirken, DBS/POSB, OCBC Bank, ve Standard Chartered gibi büyük bankalar Samsung Pay'e destek veriyor.

Samsung Pay için kullanılabilecek olan Samsung akıllı telefonlar ise Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S7, ve S7 edge olmakta.

Bakalım bu ülkenin ardından Samsung Pay hangi yeni ülkede de daha yerini alacak. 

Whatsapp