10.5 inç ekrana sahip iPad tablet modeli 2017'de geliyor

Apple'ın gelecek sene 10.5 inç ekran içeren bir iPad modelini pazara sunacağı iddia ediliyor.

Apple, 2010 senesinde sunduğu ilk iPad tablet modeli ile devrim gerçekleştirmişti. Firma tablet pazarının temelini atarken, şu anda Android ve Windows işletim sistemi üzerinde çalışan sayısız tablet modeli ile pazar milyarlarca dolarlık bir hacme ulaşmış durumda. Apple her ne kadar pazar kaybı yaşasa da hala satış rakamları ile zirvede yer alıyor.

Apple, ilk olarak 9.7" ekrana sahip modellerini pazara sundu. Bu modellerinin yanına daha küçük model olarak iPad Mini'yi ekleyen firmanın bu tablet modelleri ise 7.9" ekran ile gelmişti. Son dönemde ise bu sefer de firma 12.9" ekran içeren iPad Pro modelini satışa çıkardı. 

Bir süredir firmanın 10.5" ekran içeren yeni bir tablet modelini daha sunacağı yönünde bilgiler geliyordu. Bu durum üzerine Tayvan merkezli tedarik zinciri üzerinden doğrulama geldiği kaydediliyor.

Yeni 10.5" ekrana sahip iPad modelinin üretiminin ise gelecek ay itibari ile başlayacağı kaydedilirken, bu da yeni tabletin 2017 başlarında sunulabileceği anlamına geliyor. Apple, genellikle Mart ve Eylül ayında önemli etkinliklerini düzenlerken, bu yeni tablet de Mart ayında sunulabilir.

Büyük ihtimalle hem 10.5" iPad modeli, hem de 12.9" iPad Pro 2 aynı etkinlikte resmi olarak duyurulabilir. Bu cihazların Apple 10X yonga setinden güç alabileceği kaydediliyor. Bu yeni tabletin 2017 ilk çeyrekte 2 milyon, sene sonuna kadar da 5-6 milyon arasında bir satış rakamına ulaşabileceği de tahmin ediliyor.

Whatsapp