10 soruyla Snapchat nasıl kullanılır cevabı

Mobil uygulama dünyasının önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Snapchat'i nasıl kullanacağınızı merak edilen 10 soru ile birlikte sizlere özetliyoruz.

Rakipleri karşısında gün geçtikçe kan kaybeden isim olarak karşımıza Snapchat uygulaması çıksa da, özellikle son dönemlerde bu uygulamanın önemli güncellemelerle birlikte eski popülerliğine geri dönüş yaptığını söyleyebiliriz. Snapchat uygulamasında birçok farklı yenilik bulunurken, çoğu kullanıcı bu yenilikleri nasıl kullanacağını bilemiyor.

Bizde sizlere Snapchat kullanıcılarının en çok merak ettiği soruları tek bir başlık altında toplayarak, destek olmaya çalıştık. Peki ama bu sorular neler ve cevapları ne?

Snapchat'te hikayeyi tekrar izleyince bildirim gider mi?

Uygulamayı kullananların en çok merak ettiği sorulardan birisi olarak karşımıza bu soru çıkıyor. Kullanıcılar bir başkasının Snap'ini izledikten sonra tekrar izlerse karşı tarafa bildirim bir daha gider mi merak ediyor. Bunun sorusu tabi ki de hayır. Sadece video yada fotoğraf görüntülediğiniz de karşı tarafa sadece bir defaya mahsus bildirim gönderilmektedir.

Snapchat hesabımı silmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Bir Snapchat kullanıcısıyım ancak mevcut olan hesabımı çeşitli yöntemlerle silmek istiyorum diye çeşitli yöntemler arayanlarda çok sayıda. Eğer Snapchat hesabınızı silmek istiyorsanız ilk olarak bu adresi ziyaret etmelisiniz. Daha sonra karşınıza gelen sayfadan kullanıcı adı ve parola girerek Login olun ve karşınıza çıkan onay ekranını onaylayın. Son olarak kullanıcı adınızı ve parolanızı tekrar girip "DELETE ACCOUNT" butonuna dokunun.

Snapchat'te gizli ekran görüntüsü nasıl alabilirim?

Snapchat'te bir ekran görüntüsü alma işlemi gerçekleştirildiğinde, bilindiği üzere karşı tarafa bildirim gönderilmektedir. Çoğu kullanıcı ekran görüntüsü aldığında karşı tarafa bildirim gönderilmesini istememektedir. Bu işlemi gerçekleştirmek için uygulama mağazalarında bulunan Casper isimli video ve resim indirme programıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu programla indirdiğinizde karşı tarafa bildirim gönderilmeyecektir.

Snapchat'te emoji büyütme nasıl yapılır?

Bir snap çektikten sonra ekranın üst kısmında bulunan kare butonuna tıklayın ve açılan emojilerden istediğinizi seçin. Daha sonra emoji ekrana eklenecektir bunu iki parmağınız ile büyütüp dilediğiniz gibi döndürebilirsiniz.

Snapchat'te sohbet kutusunda yer alan mavi logo nedir?

Snapchat uygulamasında sohbet ederken bir anda beliren mavi logo yada karşı tarafın maskotunu görüyor olabilirsiniz. Bu mavi logo yada maskot ne anlama gelir çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bu logo yada maskot iki tarafından sohbet baloncuğunda olduğunu sizlere göstermektedir.

Snapchat birinin beni sildiğini nasıl anlarım?

Uygulamayı kullananların merak ettiği bir diğer soru olarak ise karşımıza birinin beni sildiğini nasıl anlarım çıkmaktadır. Bunu anlamak için en kolay yöntem uygulama ana menüsündeki arkadaşlarım listesine dokunup, sizi sildiği düşünen kişiyi bulup üzerine dokunmanızdır. Açılan kartta kişinin isminin yanında Snap puanı gözükmüyorsa kişi sizi silmiş demektir.

Snapchat'te sesli ve görüntülü görüşme nasıl yapılır?

Snapchat uygulamasında herhangi bir ücret ödemeden internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme imkanına erişebilirsiniz. Bunun için sadece yapmanız gereken arkadaşlar listesinden arayacağınız kişiyi seçip ardından görüntülü görüşme yada sesli görüşme butonuna tıklamanız olacaktır.

Snapchat şifremi unuttum, yenisini nasıl alabilirim?

Snapchat kullanıcı adımı yada mail adresimi biliyorum ancak şifresini unuttum diyorsanız, heyecan yapmanıza gerek yok. Çünkü yeni şifre alma işlemi oldukça basit ve kolay. Uygulamaya giriş yapın ve alt kısımdaki kırmızı “Oturum Aç” butonuna dokunun ardından ise karşınıza çıkan ekrandan “Şifreni mi unuttun?” yazısına dokunun. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan yeni şifrenizi telefonunuza mesaj olarak almak için “SMS Yoluyla” butonuna dokunun yada “E-posta yoluyla” seçeneğine dokunarak şifrenizi mail adresinize alabilirsiniz.

Snapchat videolarını geri sarma (tersten oynatma) nasıl yapılır?

Snapchat ile çekilen videoların geri sarma ve testen oynatma özelliği bulunuyor. Çoğu zaman karşınıza bu videolar çıkmıştır. Çektiğiniz snapleri geri sarma filtresi uygulayıp yollamak için tek yapmanız gereken videoyu çektikten sonra ekranı sola doğru kaydırmaktır. Bu video tersten oynamaya başlayacaktır.

Snapchat videolarında ağır çekim ve hızlandırılma nasıl yapılır?

Snapchat ile çektiğiniz videoları dilerseniz ağır çekim özelliğiyle yavaşlatabilir ve dilerseniz de hızlandırma özelliğiyle hızlandırabilirsiniz. Bunun için video çektikten ağır çekim filtresini uygulamak için ekranı sola doğru salyangoz simgesini görene kadar kaydırın ve hızlandırmak içinse tavşan simgesini görene kadar ekranı kaydırmanız yeterli olacaktır.

Whatsapp