1 Ekim itibariyle konuşmak ve mesajlaşmak daha ucuz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu gerçekleştirdiği resmi açıklamayla birlikte, 1 Ekim tarihi itibariyle mesajlaşma ve konuşma ücretlerinde büyük indirime gidileceğini açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte, 1 Ekim tarihiyle birlikte uygulanacak olan yeni fiyat tarifesinin duyurusu gerçekleştirdi. BTK’nın gittiği yeni düzenleme ile birlikte bazı hizmetlerde neredeyse yüzde 50’ye varan bir indirim fırsatı sunulacakken, operatörler tüm ücretlendirmelerini bu tarifeye göre gerçekleştirebilecek.

BTK tarafından hazırlanan yeni fiyat tarifesi sonucunda operatörlerin yeniden ücretlendirme politikalarını güncellemesi gerekecekken, bu kararın açılan mahkeme sonuçları ve tüketicilerden gelen yoğun şikayetler sonrasında alındığı belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklamaya göre daha önce 90 kuruş olan telefon görüşmesinin dakikası bundan böyle 56.7 kuruşa indirilirken, bu tarife mobilden mobile olan ve mobilden sabit hatta olan tüm görüşmeleri kapsıyor. Ayrıca yurt dışını arama ücretlerinde de değişikliğe gidilirken, bu ücret ise dakikası 5.65 TL’ye düşürülmüş.


SMS fiyatlandırmasında da baştan aşağıya yeniliğe giden BTK, 90 kuruş olan yurt içi SMS ücretinin 40.75 kuruşa düştüğünü yani yüzde 60 oranında indirim gördüğünü açıkladı. Yurt dışına gönderilen SMS bedelinde de farklılığa gidilirken, bu ücret tutarı 1 TL olarak belirlendi.


Hat açma ve kapama işlemlerinde ise bir yıl içerisinde gerçekleştirilen ilk işlem ücretsizken, ikinci ve diğer işlemlerde ise 29.90 TL talep ediliyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu ücrette 5 TL’lik indirime gidilirken, fiyat 25 TL’ye çekildi. Bunun haricinde hat devir ücreti 10.25 TL, ayrıntılı fatura ücreti 74.75 kuruş, bilinmeyen numaralar servis ücreti 1.6 TL ve numara değişikliği 24.5 TL olarak belirlendi.

Whatsapp