0888'li numaralara dikkat etmeniz gerek!

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük gerçekleştirdiği açıklama ile GSM abonelerini 0888 alan kodlu numaralara karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

Cep telefonu kullanımı ülkemizde neredeyse nüfus ile aynı seviyeye kadar geldi. Hal böyle olunca kötü niyetli kişiler özellikle son dönemlerde gözünü mobil cihaz kullanıcılarına dikerken, dolandırıcılık yöntemlerini bu alanda kullanmaya başladı.

Özellikle son dönemlerde 0888 ile başlayan numaralarla birlikte gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemi hakkında açıklama yapan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşları bu dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili uyardı. Banka masraflarına geri alma, kredi kartı borcu ödeme ve acil kodlu mesajlara 0888'li numaralardan gelen mesajlarla geri dönüş yapılması talep edilirken, bu yöntemle kişilerin faturalarının binlerce liraya ulaştığına vurgu yapıldı.

Bu yöntemle birlikte dolandırılan ve çiçekçilik yapan Mutlu Hanım açıklamasında; ''Bir arkadaşımın telefonuna gelen mesaj üzerinde 0888 ile başlayan numarayı aradık. Sonrasında durumun gerçek olmadığını farkettik ve fatura detayımı incelediğimde fatura tutarıma ek olarak 300 TL yansıtıldığını gördüm. Ancak iş işten geçmiş ve bu fatura detayını ödemek zorunda kalmıştım.'' dedi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'te konuyla ilgili araştırma gerçekleştirirken; “Bu dolandırıcılar yurtdışından aldıkları hatlarla vatandaşa mesaj yolluyor. Mesajda verilen numaralara dönüş yapan kişiler dakikası 20 TL gibi üst fiyatlarla konuşup astronomik faturalara maruz kalıyor. GSM operatörleri ve Bilgi Teknolojileri Kurumu da abonelerini korumalı” diye belirtti.

Whatsapp