colanın faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

jöly

Üye
    Konu Sahibi
colanın faydaları
En İyi Temizlik Maddesi
Kolanın zararlı olduğunu biliyorduk.Ama bu kadar zararlı olduğunu tahmin bile edmezdik.
Eğer inanmıyorsanız deneyebilirsiniz

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:

Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve
sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok
edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :

Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin
içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN :

Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün
çapak yok olsun.
PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :

Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı
cıvatayı
uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek
ve çıkacaktır.
ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :

Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın,
Deterjanı
ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-
cola yağ
lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.
Ayrıca ; Araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılmasıen iyi madde COCA COLA + PEPSI ''dir.
* * *
Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!
2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek",diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur . Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.
Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''in iine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyükoranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ...

Alıntıdır
 


cllgr

cllgr

Üye
bayağı faydaları varmış ,içmek dışında tabi.gelirlerinin israile aktıgını duydugumdan beri pek içmem.evveldende öyle pek tiryakisi değildim,formülünü bir eczacının buldugunu vede ilaç amaçlı icad edildiğini duymuşdum.ne yazıkkı adamından fukaralıkdan öldüğünü vede üç,beş kuruşa bunun formülünü sattığını biliyodum.lafın kısası ne için icad edilmiş şimdi kimlere hizmet ediyor kimleri zengin,kimilerinede silah olarak dönüyor.
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
Evet cola nın bu şekilde faydası arasıra karşıma çıkıyor ve mesleki olarak şöyle bir açıklama yapayım..:)

Bir diyet uzmanı olarak diyorum ki, kola zararlı bir içecektir.. nedir zararı: boş enerji içerir. yoğun kafein alışkanlık yapar.. kemik erimesine neden olur.. demir eksikliğine neden olur.. asit nedeniyle ülseri azdırır..

geliri yahudilere gidiyor o ayrı bir konu..

yukarıda bahsedilen ve zararlı gibi lanse edilen özellik colanın asitliği ve aynı özellik limondada var sirkedede var.. midemizde asit mevcut. hemde coladaki asitlerden 1o kat daha güçlü hidroklorik asit.. şöyle bir deney yapma imkanımız olsa; mide özsuyundan bir damlayı bakır gibi bir metalin üzerine damlatsak fokur fokur kaynadığını görebiliriz.. aynı mantıkla midemiz de zararlı bir organ demekki.

Evet cola gerçekten çok zaralı bir içecek..içerdiği maddeler bakımından.. ama eğer tuvaleti temizliyorsa bunu limon asiti ilede yapabiliriz ki faydası da varmış. evet içmek için iyi bir içecek değil.. fakat tuvaleti temizlemek için kullanabilirsiniz.. :)

cola ile ilgili bu espri heryerde karşıma çıkıyor. düz mantıkla hareket ediliyor.. gerçek zararına doğru açıdan bakmak gerek derim..
yani kolayı kötüleceksek midenize zarar verir demir eksikliğine neden olur vb demeliyiz bence.. :spr
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İnsanın sevdiği hangi şey zararsız???

3 Beyaz derler herşeyde karşımıza çıkar. Un, şeker, tuz. Hadi onları geçtim kolaya gelene kadar daha zararlı olan sigara kullanmıyor muyuz?



Kolaya gelene kadar çok şey var bırakılması gereken ;)


Şu para olayınada gelince ben açıkçası kime gittiğine bakmam bana en iyi hizmeti en iyi ürünü kim veriyorsa ondan alırım malımı. Açıkçası parası yahudilere gitmesin bizim (burayı yazmıyorum) gitsin diye Cola Turka Alırsam resmen şeker içmiş oluyorum. Ki onlarada gitmesini istemem paramın ayrı konudur.


İyi Geceler.
 
Yasminozz

Yasminozz

Üye
bi ara bende bayaa içerdim kola yı nerdeyse günde 2 litre kadar şimdilik bi zararını görmedim ama ilerki yaşlarda muhakkak bi etkisini görürüm kesin....artık pek içmiyorum bi tek yemeklerin yanında içiyorum fanta ya da kola onu da illa ki arıyorum ama....

not: a21a demek diyet uzmanısın hazır yaza yaklaşırken sende şurda bi diyet listesi versen ya biz bayanlara (şaka tabi bu )....yaz yaklaşınca bütün kanallarda verilir ya sanki herkes aynı bünyeye sahip gibi.... :D :D :D
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici


not: a21a demek diyet uzmanısın hazır yaza yaklaşırken sende şurda bi diyet listesi versen ya biz bayanlara (şaka tabi bu )....yaz yaklaşınca bütün kanallarda verilir ya sanki herkes aynı bünyeye sahip gibi.... :D :D :D

evet yasminoz ben bir diyet uzmanıyım.:) buradan diyet listesi verilmezki.:( yorumda haklısın.
diyet kişiye özel ve birebir diyaloğ yapılarak verilir.. gazetelerde medyada o gördüğün diyet reçeteleri diyetisyen olmayan kişilerin uydurduğu şeyler..(örneğin muzaffer kuşhan bir diyet uzmanı değil işleri ters gittiği için diyet alanına sarkan bir cerrahtır.) ama beslenme ile ilgili takıldığın bir konu olursa sağlık köşesinde sorabilirsin. bilgim dahilinde cevaplarım.:)
 
Exalans

Exalans

Üye
amma faydalıymış
 

thebora

Üye
Bende kola içmeden duramıyorum çok kötü alışkanlık yaptı.Sigara gibi oldu,kola içemeyince kendimi mutsuz hissediyorum...İşin tuhafı bırakmakta istemiyorum bi türlü.
 

Benzer Konular



Üst Alt