En etkili 100 kadın siyasetçi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
En etkili 100 kadın siyasetçi


[h=2]ARGE-MER tarafından yapılan araştırmaya göre en etkili 100 siyasetçi kadın arasında lider CHP'li Birgül Ayman Güler oldu.[/h]
ARGE-MER araştırma grubu tarafından Google üzerinden yapılan araştırmaya göre, Siyasete Yön Veren 100 Siyasetçiden "en etkili ve popüler siyasetçi" CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler oldu.
Güler’i, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve dördüncü sırada AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan takip etti.


[h=4]ARAŞTIRMA GOOGLE ÜZERİNDEN YAPILDI[/h]ARGE-MER araştırma grubu, Google üzerinden yaptığı Türk siyasi hayatında aktif olan ve "Siyasete Yön Veren 100 Etkili ve Popüler Siyasetçi" araştırmasını tamamlandı. Araştırmada AKP, CHP, MHP, BDP, DP, DSP, SP, HAS Parti, İP, Yurt Partisi ve Türkiye Partisi’nde(TP), partilerin genel merkez kurulları ve genel merkez teşkilatlarında görev yapan, yönetici konumunda yer alan siyasetçiler ve parlamentoda milletvekili olarak yer alan tüm siyasetçilerin etkinlikleri ve popülariteleri tespit edildi.


[h=4]BİRİNCİ BİRGÜL AYMAN GÜLER[/h]Araştırmada partilere göre en etkili siyasetçiler sıralamasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler birinci sırada yer aldı. Güler’i ikinci sırada yer alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana takip etti. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey üçüncü sırada yer alırken, AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan listede dördüncü, DP’den Ayşegül Dalkır Kahveci ise altıncı sırada yer alarak ilk on içine girmeyi başardı. MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener on dokuzuncu, Saadet Partisi GİK üyesi Oya Akgönenç de listenin yirminci sırada yer aldılar.
Parlamentoda yer alan ve etkili olan siyasetçilerin rahatlıkla girebildiği listede, dışında bulunarak yapan kadınların da listede yer bulması dikkat çekti. Araştırma sonuçlarına göre aktif olarak Türk siyasi hayatına yön veren kadınların ilk 10 sıralaması şöyle:


[h=4]İLK 1O[/h]"Birgül Ayman Güler (CHP), Leyla Zana (BDP), Şafak Pavey (CHP), Fatma Salman Kotan (AKP), Ayla Akat Ata (BDP), Ayşegül Dalkır Kahveci(DP), Fatma Nur Serter (CHP), Zeynep Armağan Uslu (AKP), Ayşenur Bahçekapılı (AKP), Emine Ayna (BDP)."

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
334
jojo_va
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
440
bydexer
İhtiyar007
Cevap
2
Görüntüleme
533
İhtiyar007


Üst Alt