Yerel İnternet Sağlayıcılar

Sponsorlu Bağlantılar

ARUZKOLIK

ARUZKOLIK

Üye
    Konu Sahibi
Yerel İnternet Sağlayıcılar
Merhaba arkadaşlar;
Benim de dört ay önce haberdar olduğum ve bu yüzden pek çoğumuzun bilmediğini düşündüğüm bir konudan bahsetmek istiyorum. Yerel internet sağlayıcı şirketler...Benim yaşadığım şehir olan Düzce' de, bu firmalardan üç tane var ve ben bu firmaların birinden internet sağlayıcılığı hizmeti alıyorum. Reklama girmemesi açısından firmaların isimlerini vermiyorum. Ancak bu konuda genel bir bilgilendirmede bulunmayı yararlı görüyorum :
Bu firmalar; BTK' dan (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) lisanslı oldukları için legal yani yasal bir hizmet sunuyorlar. Sundukları internet hizmeti; şehrin yüksek noktalarına kurdukları verici istasyonlarından gönderdikleri sinyallerin, hizmetten yararlanmak isteyen kişinin evinin çatısına yerleştirdikleri kül tablası büyüklüğündeki bir alıcı tarafından alınması esasına dayanıyor.(Hatta vericiye yakın bir konumda oturuyorsanız, alıcıya dahi gerek kalmadan wifi sinyallerini direkt olarak alabiliyorsunuz) Sonra; çatıya konulan bu kül tablası büyüklüğündeki alıcıdan çıkan bir kablo, evinizin içine alınıyor. Bu kabloyu isterseniz sabit bir noktada bilgisayarınızın ethernet girişine bağlayıp sabit bir noktada nete bağlanın, isterseniz kurulumu yapan servis elemanına bu kabloyu bir kablosuz modeme bağlatıp evin her noktasından wifi sinyali alın size kalmış bir olay...Gelelim bu hizmetin avantajlarına ve maddi boyutuna :
1 - Kesinlikle taahhüt olayı yok.
2 - Kesinlikle telefon hattı gerekmiyor. ( Ben dört ay önce bu hizmeti almaya başladıktan sonra ev telefonumu kapattırdım.)
3 - Kesinlikle Adil kullanım kotası yok.
4 - Size verilen kullanıcı adı ve şifre sayesinde internet sağlayıcı firmanın sitesini ziyaret ederek, kişisel hesabınıza giriyor ve online olarak kredi kartı ile ödeme yaparak internet sürenizi uzatabiliyorsunuz. (İsterseniz firmanın bürosuna gidip parasal işlemleri oradan da yapabilirsiniz tabiiki...)
5 - İstediğiniz zaman hizmet satın almaya ara verebiliyorsunuz. Diyelim yaz tatiline gideceksiniz ve iki ay yoksunuz. Ödeme yapmıyorsunuz ve internetiniz kesiliyor. Geldiğinizde ödemeyi yapar yapmaz on onbeş dakika içerisinde internetiniz açılıyor. (Ben hiç ara vermedim bunlar bana söylenenler ama ara verip sonradan burada yazdığım şekilde tekrar internetini açtıranlar var) Üstelik bu işlemleri firmaya haber falan vermenize gerek yok. Ödeme yapma kesilsin, ödeme yap açılsın. İşte bu kadar basit.
6 - Kurulum aşamasında benden kurulum ücreti olarak 70 Tl, kül tablası büyüklüğünde olduğunu söylediğim alıcı için 100 Tl ve ilk ayın 8 mgbt e kadar internet ücreti olarak da 30 Tl olmak üzere 200 Tl aldılar. Şimdi 8 mgbt e kadar adil kullanım kotasız ve sınırsız internet ücreti olarak her ay sadece 30 Tl ödüyorum. İsterseniz, değişik erişim hızlarında internet alabiliyorsunuz. 100 mgbt hıza kadar hizmet sunuyorlar. Tabi ücreti daha pahalı oluyor. 1 mgbt hızında ayda 10 Tl olan paketleri bile var. Benim modemim vardı onu kullandım, dört aydır sadece 30 Tl ödeyerek sınırsız internet hizmeti alıyorum. Unutup buraya yazmadığım bir konu yok sanırım ama sorular olursa cevaplamaya çalışırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: zeplat


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bende 36 TL ye Sınırsız 10 MBps 25 GB AKK Li Net Kullanıyorum Teledünya Bedava HD Kutu Onlardan Sıfır Sıkıntı
Uydu Nete Mail At Anında Eve Ekip Geliyor Bence Çok Riskli Gerekde Yok
 
ARUZKOLIK

ARUZKOLIK

Üye
    Konu Sahibi
Uydunet' i biliyorum ve araştırdım. Sundukları hizmete de söylenecek söz yok, keşke Düzce' de de olsa. Ancak; Düzce, yani benim yaşadığım il Uydunet Hizmeti verilen iller kapsamında değil. BTK dan lisanslı bir firma ile çalışıyorum, yani legal. Abonelik yok, taahhüt yok, sizdeki gibi Adil Kullanım Kotası yok. 50 Tl internet, ve hiç kullanmadığım ev telefonuna 30 Tl olmak üzere ayda 80 Tl öderken bu giderim ayda 30 Tl ye düştü. Mayıs ayında, ilk başta ödediğim 200 Tl yi de amorti edeceğim. Mayıs ayından sonraki her ay 50 tl kârım olacak. Kısacası olayı benim sahip olduğum imkanlar dahilinde değerlendirmeniz gerekiyor. Gördüğünüz riski bana da açıklarsanız sevinirim, ya da benim bilmediğim bir husus varsa onu... :)
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
bende öyle bir firmanın internetini söylediğiniz gibi evin çatısına anten taktılar ordan modeme wifi olarak kullanıyoruz 150 tl kurulum ücreti ödedim aylık 25 tl 4mbt akk yok 10 aydır kullanıyorum genel anlamda memnunum hatta 1 buçuk ay ara verdim parayı yatırınca kaldığı yerden devam etti
 
  • Beğen
Tepkiler: ARUZKOLIK
phasan

phasan

Üye
Bende 36 TL ye Sınırsız 10 MBps 25 GB AKK Li Net Kullanıyorum Teledünya Bedava HD Kutu Onlardan Sıfır Sıkıntı
Uydu Nete Mail At Anında Eve Ekip Geliyor Bence Çok Riskli Gerekde Yok
Uydu net ucuz ama her yerde yok

Sony Xperia M4 aqua Tapatalk ile gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
maxirabit

maxirabit

Üye
Aynı sistemden bende yakında kurduracağım, bana 270 tl fiyat verdiler, kurulum dahil ve ilk ay internet içinde, çatıya bir kablosuz sinaylleri alacak aletten koyacaklar, sonra ki ay 35 tl 7 megabit sınırsız internet vericek :D
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Bu gün bağlattırdım, ürünlerin parası dahil, ilk ay ücretini ödedim, şimdi hız testi yaptım, 8 megabit 35 tl olan paketi almıştım, 8 küsür megabit çıktı :D
 
phasan

phasan

Üye
Bu gün bağlattırdım, ürünlerin parası dahil, ilk ay ücretini ödedim, şimdi hız testi yaptım, 8 megabit 35 tl olan paketi almıştım, 8 küsür megabit çıktı :D

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt