Nokia Akıllı Telefon Yapsaydı Muhtemelen Piyasada Olabilecek 6 Telefon

Sponsorlu Bağlantılar

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Akıllı Telefon Yapsaydı Muhtemelen Piyasada Olabilecek 6 Telefon


Efsane cep telefonu üreticisi Nokia bildiğiniz gibi şu an akıllı telefon üretmiyor. Bu yazıda ise "Nokia akıllı telefon üretseydi neye benzerdi?" sizin için derledik.



Bildiğiniz gibi Nokia'nın geçtiğimiz aylarda Microsoft ile olan anlaşması bitti. Bu anlaşma gereği Nokia sadece Microsoft için akıllı telefon üretebiliyordu. Anlaşmanın bitmesiyle özgür hale gelen Nokia'nın bir kaç akıllı telefonunu bu yıl içerisinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Nokia telefonların kamera kalitesi ve sağlamlığının ise bu akıllı telefonlar üzerinde de görülmesi bekleniyor. Anlaşılan o ki eğer Nokia akıllı telefon piyasasına özgür olarak giriş yaparsa adından bolca söz ettirecek. Kim bilir belki eski dönemlerine tekrar yükselir. Ne dersiniz iyi olmaz mı sizce de?

Bu yazıda ise eğer Nokia akıllı telefon üretseydi nasıl bir tasarıma sahip olurdu sorusuna cevap olabilecek telefon tasarımlarını sizlere gösteriyoruz.

1. Nokia McLaren
Geçtiğimiz yıl internete sızan McLaren modelinin ilk başlarda Microsoft için geleceği tahmin ediliyordu. Daha sonralardan efsanevi bir şekilde ortadan kaybolan McLaren modelinin yerine Lumia 950 ve 950 XL modelleri piyasaya sürüldü. Bu telefon ise Nokia'nın geri dönüş yılında piyasada olabilir. Telefonun ilk prototipi 6 GB RAM, 50 MP Pureview kamera, 5.5 inç ekran ve Snapdragon 820 gibi yüksek özelliklere sahipti. Bu yıl içerisinde ise buna benzer bir telefon görebiliriz. Bu özelliklerle tüm telefonların önüne geçebilir.



2. Nokia Swan
Nokia'nın ilgi çekici tasarımlarından bir diğeri ise Nokia Swan. Bu telefon Vietnam'lı bir tasarımcı tarafından oluşturuldu. Telefonda beklenen özellikler ise 42MP Pureview kamera, 128 GB depolama alanı ve 4 çekirdekli işlemci. 5.5 inçlik ekran olması beklenen telefon iki telefonun yan yana gelmesiyle de 11 inçlik bir teblete dönüşebiliyor. Nokia bu telefonla teknolojisini konuşturabilir.



3. Nokia 3310 Pureview
Aslında bu telefonun adı herşeyi açıklıyor. Nokia'nın efsane telefonu olan 3310 akıllı telefon olarak tekrardan dirilebilir. 16 yıl önce üretilen telefonun halen daha sorunsuz çalışması bu telefonlara olacak olan ilginin bir hayli artmasına neden olabilir. Telefon tasarım olarak 3310 olmasına rağmen teknolojisi ise oldukça üst seviye. Windows Phone 8 işletim sistemin olacağı telefon 41 MP'lik dev gibi bir kameraya sahip olabilir. Telefonun ise rengarenk piyasaya sürülmesi bekleniyor.



4. Nokia Zeno
Bu telefon ise Nokia'nın farklı bir platformdaki telefonu olarak tasarlanmış. Transparan bir gövdesi bulunan telefon 5 inçlik ekran ile kolay bir kullanım sağlıyor. 41 MP ön kameranın olması beklenen telefonun bu nedenle selfie özelliğiyle ön plana çıkması bekleniyor. Windows 10 işletim sistemi, 1 GB RAM, çift çekirdek işlemci ile giriş seviyesi bir telefon olarak karşımıza çıkabilir.



5. Nokia E1
Nokia E1 şu ana kadar muhtemel telefonlar arasında olabiliritesi en yüksek telefon konumunda. Tasarımı ve özellikleriyle tam bir akıllı telefon olan E1 20 MP'lik bir kameraya sahip. Android Lollipop işletim sistemi, 5 inç Full HD ekran, 2.3 Ghz İntel Atom işlemci ve PowerVR G6430 grafik işlemci telefonun özellikleri arasında. 200 dolar civarında fiyat etiketine sahip olması beklenen bu telefonun karşımıza çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.



6. Nokia 1100
Nokia 1100 Nokia'nın tüm dünyada en çok satan telefonu olabilir. Android işletim sistemiyle gelmesi beklenen telefonun 4 GB RAM, 20 MP kamera, QHD ekran ve Snapdragon işlemciyle gelmesi bekleniyor. Tasarımıyla tam bir akıllı telefon gibi görünen Nokia 1100'da 4000 mAh batarya olabilir. Bu telefon performans olarak kullanıcılarını memnun eden bir telefon olabilir.



Karşımıza çıkması beklenen telefonlara şöyle bir göz attığımızda kameralar gözümüze çarpıyor. Nokia'nın devrim gibi özelliklere sahip olan kameralarının bu telefonlarda da yer alması bekleniyor. Ayrıca telefonların bir hayli sağlam olması da bekleniyor. Nokia'nın geri dönüş yılı olan 2016'da"efsane geri döndü" diyebilecek miyiz hep birlikte göreceğiz.

7. Bonus: Nokia 3310
Her şey iyi hoş güzel ama senin elinde böyle bir efsane varken, "neden bunun akıllısını yapmadın be Nokia?" diye sormaktan kendini alıkoyamıyor insan.



Sizce bu tasarımların gerçekleşmesi ne kadar olası? Yazın tartışalım.

KAYNAK : Tamindir

Birşeyler olacak gibi. :hmmm
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dj.Refoo


Emre

Üye
E1 güzelmiş.
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
mclaren dışındakilerin hepsi concept art ki mclarenin özelliklerini yarısı da sallanmış sadece 50mp kamera gerçek özellik diğerleri yine konsept yani bunlar Nokianın piyasaya sürmeyi planladığı cihazlar değil
fakat bu demek değil ki Nokia iyi cihaz çıkarmayacaktı mclarendeki 3d touch ile bile mükemmel işler çıkartabilirdi
her ne kadar bazıları beğenmese de renkli telefon modasını yeniden başlatmıştı Nokia piyasada kalmaya devam etseydi bugün çevrenizde rengarenk telefonlar görme olasılığınız gayet fazlaydı malzeme kalitesine gelince polikarbonatı Nokia kadar İyi işleyip kullanan başka firma görmedim ben Lumia 1520 o devasa boyutu ve incecik tasarımına rağmen hiç bükülmüyor (nette araştırın Lumia 1520 bend test diye koca elli bir adam bükmeye çalışıyor adamın elinde 6 inçlik telefon 4inç gibi duruyor)
kameraya gelince fazla söze gerek yok Lumia 1520nin kamerasına diğer firmalar nerdeyse 2 yılda geldi
 
Mr.Sun

Mr.Sun

Üye
merakla bekliyoruz yeni modellerini
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye

bu tasarımı android 6 ile hayal edin (arka kapak renkli olsun ya da komple metal gövde :) )
artı bugünün güncel teknik özellikleri
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
Benimde Mclaren hoşuma gitti özellikleriyle.Tasarım olarakta 1100 le E1.
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
E1 in tasarımı da fiyatı da uygun olur diğerleri 2000 lira fiyatla satılacağı aşikar
 
Bülent872

Bülent872

Üye
Zeno çıkarsa bu şekil alırım.
 

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
Aynen askere falan giderken götüreceksin akıllı telefon yasağı getirdiler götürsen 3310 falan sanarlar. :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Bülent872
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Resimleri yeniler misiniz?
 
Onur K.

Onur K.

Üye
e1 çıksa efsane olur.
 
TERRORVISION

TERRORVISION

Üye
Efsane olurdu
 


Üst Alt